2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Vereség a végjátékban

2012. november 18. vasárnap, 11:09
Címkék:

ZTE NKK - PINKK PÉCS 69–74 (16–18, 20–26, 17–11, 16–19). NB I női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 500 néző. Jv: Szabó G., Söjtöry, Benedek.

img 3232 a 

ZTE: Szalay (16/6), Czank (11/3), Vida (5), Szélesy (4), Mihailova (11). Csere: Horváth Zs. (6), Varga Zs. (4), Gensler (9/3), Ambrus (3). Vezetőedző: Gáll Tamás.

PÉCS: Ruják (8), Török (2), Laczi (8), Dorogobuzova 17/3., Brumermane (19). Cs: Kováts N. (9/3), Sarok (2), Kovács K. (5), Pénzes (4/3), Lengyel. Vezetőedző: Roberto Hernández.

Nagy lendülettel kezdtek a vendégek, a ZTE nehezen tudta tartani két légiósukat. Michailova már a 4. percben 3 személyi hibánál tartott. Ráadásul nagyon rosszul dobtak az egerszegiek, az első hat pontjukat Czank szerezte. A Pécs szoros védekezésével nem tudtak mit kezdeni, ennek ellenére egyenlő lehetett volna az állás az első negyed végén, ha Horváth Zs. két büntetője a kosárban köt ki.

A második negyedben sem találta a játék ritmusát a hazai együttes, ekkor különösen Brumarmanéval nem tudtak mit kezdeni. Egy perccel a játékrész vége előtt 10 pont (29-39) volt a különbség a két csapat között, Gensler és Szalay félpályáról dobott hármasa javított valamit a helyzeten.

img 3285 a

A nagy szünet után agresszívebben kezdett a ZTE, de nem igazán ment senkinek, talán Gensler tudott valamit hozzátenni a játékhoz. Szélesy a 27. percben dobta első kosarát, igaz, perceken keresztül sikerült semlegesítenie a nála jóval magasabb Brumermanét. Ebben a negyedben a Pécsnek nem igazán ment, a ZTE felzárkózott.

Az utolsó negyedben tovább tartott a hazaiak mérsékelt lendülete, 9 perccel a befejezés előtt 58-55-re vezettek. Ezt követően azonban – mint a mérkőzés folyamán annyiszor – ziccereket hibáztak, s bár egy viszonylag jó három percet követően 60-56-ra is vezettek, pécsiek visszavették a vezetést, s a hajrát is jobban bírták idegekkel.

A küzdelmes, de eléggé közepes színvonalú mérkőzésen többek között sok kihagyott lehetőségének köszönhetően vesztett.

img 3325 a

Értékelés:

Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Két hasonló képesség ű csapat összecsapásán az első félidőben olyan előnyt adtunk az ellenfélnek, amit az jól kihasznált. A harmadik negyedben ugyan lelkes játékkal feljöttünk, a vezetést is átvettük, de a döntő szituációkban rossz döntéseket hoztunk, s ez végzetesnek bizonyult. Összességében megérdemelten nyert a Pécs.

Roberto Hernández, a Pécs vezetőedzője: – Jól kezdtünk, az első félidőben végig vezettünk, a másodikban viszont a váltásokkal gondjaink akadtak. Ugyanakkor játékosaim mindvégig hittek magukban és a győzelemben, mindenki hozzátett valamit – ez hozta meg a nagyszerű sikert.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK