2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Vereség a hosszabbításban

2012. február 19. vasárnap, 08:51
Címkék:

Kaposvári KK - Zalakerámia ZTE 94-89 (20-16, 25-26, 21-21, 19-22, 9-4). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Kaposvár 500 néző. Jv. Pálla, Boros, Tóth K.

http://www.zalamedia.hu/components/com_jce/editor/tiny_mce/plugins/article/img/readmore.png); ">

Kaposvár: Ahelegbe (16), Kiss (13/9),, Szőke (14/6),, Lekli (13), Fey (27) Csere: Kutasi (4), Dávid (7). Vezetőedző: Fekete Ádám.

ZTE: Kelley (16), Gáspár (6), Tóth (12/3), Whitworth (30/15) Grimm((13) Csere: Bödör (6), Baki (4), Vertetics (2). Vezetőedző: Kis Attila.

Az első percekben fej-fej mellett haladt a két együttes (3. p.: 5-3). Egy jó hazai szériát követően 12-5-re húzott el a somogyi csapat. Kis Attila időt kért rendezte a sorokat, és a ZTE visszajött a mérkőzésbe. A második negyed elején egyenlített, (11. p.. 20-20), a hazaiak azonban közelről rendre eredményesek voltak. A 18. percben ismét megugrott a Kaposvár (41-35), a zalaiaknak azonban sikerült a felzárkózás. Az első két negyed után - főleg Whitworth eredményességének köszönhetően, aki 16 pontot szórt, közte 3 hárompontosat - nem dőlt el a találkozó sorsa.

Szünet után tovább folytatódott az ádáz csata. Bár javarészt a hazaiak vezettek pár ponttal, a ZTE továbbra is tartotta a lépést. Whitworth továbbra is jól célzott. A befejező negyed hajrájában, a 39. percben négy ponttal vezetett a ZTE (78-82), a Kaposvár mégis kiharcolta a hosszabbítást. A ráadásban kipontozódott a ZTE legjobb dobója, a zalaiak mindössze 4 pontot szereztek, és a somogyiak kicsikarták a győzelmet. Az újabb vereség azt jelenti, hogy a ZTE már csak osztályozón maradhat bent az NB I A-csoportjában.

Vélemények:

Kis Attila, a ZTE vezetőedzője: - Csalódott vagyok, jól játszott a csapat, sajnálom a fiúkat. A játékvezetéssel nem foglalkozom, mert magyarázkodásnak tűnne.

Gáspár Dávid, a ZTE csapatkapitánya: - Nem érdemeltünk vereséget. Remélem, a játékvezetők visszanézik a találkozót, és láthatják, hogy a mérkőzés hajrájában nyilvánvaló hazai faultokat nem ítéltek meg. Természetesen nemcsak emiatt vesztettünk, dobhattunk volna pontosabban is.

Bödör Bence, a ZTE játékosa: - Jól küzdöttünk, amivel eddig sem volt gond. A bírók erős hazai pályát fújtak a Kaposvárnak. Nem játszottunk rosszul, de Grimmet és Whitworthot is kipontozták, én a 3. negyedben megsérültem. Sajnos újabb fontos mérkőzést vesztettünk el, ez a legnagyobb gond.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK