2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Teke ob egerszegi sikerekkel

2014. június 02. hétfő, 07:57
Címkék:

Zalaegerszegen és Budapesten bonyolították le a felnőtt tekézők országos egyéni bajnokságát. A gyengébbik nem képviselői Egerszegen, a férfiak Budapesten játszottak. Az országos döntőbe az előcsatározásokból a 32-32 jutottak be. Mindkét helyszínen az első nap után a klasszikus egyéni versenyszámban hirdettek győztest.

A nők szerepeltek jobban

A hazai környezetben dobó ZTE ZÁÉV játékosai közül az első nap után ketten is felállhattak a dobogóra. Airizer Emese 572 fás eredménye bajnoki címet ért, Csurgai Anita, 553 fás eredménye ezúttal a bronzérem megszerzéséhez volt elegendő.

A ZTK FMVas férfi tekézői az közül az első napon Botházy Péter teljesített a legjobban, 654 fával ezüstérmet szerzett. Kozma Károly 626 fával lecsúszott a dobogóról, a 4. helyen végzett. Pontszerző 6. helyen zárt Nemes Attila 619 fával.

A második napon a sprintversennyel folytatódott a bajnokság. A ZTE ZÁÉV versenyzői közül kellemes meglepetésre az ifjúsági korú Jandovics Dóra egészen az elődöntőig menetelt, ott kapott ki, végül bronzérmet nyert.

Az egyéni és a sprint verseny után derült ki lesz az összetett bajnok. A hazai versenyzők közül Airizer Emese örülhetett 752 fával bronzérmet szerzett. A ZTE ZÁÉV játékosa négy fával maradt le az újbóli aranyéremről.

A férfiaknál sprintben nem sikerült a jó szereplés a ZTK FMVas tekézőinek, valamennyien a negyeddöntőben búcsúztak.

Összetettben - akár csak az első napon - Botházy Péter örülhetett éremnek, 862 fás teljesítményéért bronzérmet vehetett át. Kozma Károly, az egerszegiek tehetséges sportolója ismét lemaradt a dobogóról, de 838 fával a pontszerző 4. helyet szerezte meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK