2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Salakos pálya, nem bántja az ízületeket

2014. június 11. szerda, 14:26
Címkék:

Felújították a 400 méteres salakos futópályát a bagodi sportcentrumban. Az ünnepélyes átadáson örömmel vették birtokba a gyerekek, akik síkfutásban, a távolugrásban és a kislabda-dobásban versenyeztek.

bagodtornapalya1

Korszerű futópályát alakítottak ki Bagodban

Mogyorósi József polgármester köszöntőjében elmondta, a 23,2 millió forintos beruházás megvalósítását a Leader-programon elnyert 18,3 millió forint valamint közel öt millió forint önkormányzati saját erő segítette. A kivitelezés során negyven centiméter mélyen kiszedték a földet, az új réteg kialakításához 1010 köbméter töltőanyagot, kavicsot, bazaltot és téglaőrleményt, míg a szegély lerakásához 950 méter anyagot használtak fel. Ugyancsak új salakos réteget kapott a távolugró-futópálya, valamint új biztonságos szegéllyel rakták körbe a homokmedret. A polgármester reményét fejezte ki, hogy minél többen igénybe veszik az új futópályát, melynek megfelelő használata érdekében térfigyelő kamerákat helyeznek ki.

bagodtornapalya2

Péterné Fatér Edit, a Bagodi Fekete István Általános Iskola igazgatója kiemelte, olyan korszerű futópálya jött létre, ami a biztonságos mozgás lehetőségét nyújtja az iskolai tornaórákon a gyerekeknek és minden mozogni vágyó helyi lakos számára. A beruházás jelentőségét méltatva köszönetet mondott az önkormányzatnak futópálya kialakításáért, ami minőségét tekintve megyei szinten is ritkaságnak számít.

Käsz Ferenc testnevelő tanár érdeklődésünkre elmondta, az atlétika nem éppen a szíve csücske a gyerekeknek, aki a csapatjátékokat jobban kedvelik. Ennek ellenére nagy örömmel várták, hogy elkészüljön a pálya. A tavasz az atlétikai felmérések ideje, így állandóan kérdezték, mikor dobhatnak kislabdát, mikor ugrathatnak távolt, mikor lesz a hatvan méter felmérése. Igaz a 12 perces futás iránt már kevésbé érdeklődtek.

bagodtornapalya3

Az új salakos futópályát természetesen szívesen veszik igénybe a futni szerető felnőttek. A betonon való futás ugyanis nem egészséges, mert túl nagy terhelés érkezik a bokára, a csípőre és a térdekre, ezért célszerű salakos pályát választani, ami kíméli az ízületeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK