2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Óriási csatában nyertek

2015. január 11. vasárnap, 11:39
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - Jászberényi KSE 74-72 (18-27, 18-11, 17-7, 21-27)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 900 néző. Jv.: Kapitány, Szabó G., Lövész.

ZTE: Dzambics (8/3), Darling (11/6), Mohácsi (7/6), Lekli (26), Ilics (9/3). Csere: Fekete (5), Velkey (3/3), Tamir (5). Vezetőedző. Milos Sporar.

Jászberény: Mladenovics (4), Ware (5/3), Horváth Á. (14/6), Dramicsanin (33/15), Návai (1). Csere: Keppel-Fronius (8/3), Cseh (5/3), Szögi (2). Vezetőedző: Bencze Tamás.

Az álmosan kezdő ZTE alaposan beragadt a mérkőzés elején (5.p.: 5-12). A zalaiak az első negyedben támadásban és védekezésben is felejthetőt nyújtottak. A második negyedben hatalmas energiákat mozgósítva a ZTE megkezdet a felzárkózást, főleg a center poszton Lekli volt eredményes. A zalaiak a 14. percben átvették a vezetést (28-27). Nem hagyta magát a jászsági együttes, hosszú perceken át felváltva vezettek a csapatok. Álomszerű harmadik negyedet produkált a ZTE. Igaz a hazaiak sem dobtak sok kosarat, de a vendégek "dobógépeit" kikapcsolták a játékból. A negyed közepén 53-45-re vezetett a hazai csapat. A Jászberény Dranicsanin 3 pontosaival felzárkózott, és ismét szoros lett a találkozó. Tíz másodperccel a vége előtt - 70-72-es állásnál - Darling 3 pontosa célba ért, a vendégek támadást követően viszont Horváth Ákos kihagyta mindkét büntetőjét. Ezzel gyakorlatilag nyert a ZTE, mivel még két büntetőt is dobhatott, melyből egy a kosárba hullott. Darling mellett a 26 pontot szerző Lekli teljesítménye emelhető ki.

A zalaiak óriási csatában hullámzó teljesítményt nyújtva nagyon értékes győzelmet arattak, ezzel megszakították hosszú ideje tartó nyeretlenségi sorozatukat.

Értékelés:

Milos Sporar, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez. Hosszú nyeretlenségi sorozatunk szakadt meg ezzel a sikerünkkel.

Bencze Tamás, a Jászberény vezetőedzője: - Gratulálok a ZTE-nek. Nem érdemtelenül nyerte meg a mérkőzést, de mi is megérdemeltük volna a sikert, a hajrában azonban rossz döntéseket hoztunk.

Kertész Dániel, a ZTE játékosa: - Óriásit küzdve szereztünk nagyon fontos győzelmet. Remélem, megkezdjük a felzárkózást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK