2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megtapsolt vereség

2013. január 14. hétfő, 07:07
Címkék:

ZTE NKK - Uniqua Euroleasing Sopron 60-85 (19-21, 10-24, 18-22, 13-18). NB I női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 300 néző. Jv.: Kapitány, Farkas, Söjtöry.

img 4107 a

ZTE NKK: Szalay V. (15/3), Czank (4), Gensler (11/3), Varga Zs.(4), Szélesy (10) Cs.: Vida A. (11/9), Ambrus (5, Dukai). Vezetőedző: Gáll Tamás.

Uniqa Euroleasing Sopron: Fegyverneky (19/6), Johnson (15/3), Holt (3/3), Milovanovics (15), Krnjics (12) Cs.: Cserny (13), Zsovár (8/6), Vágvölgyi P., Doncsecs K. Vezetőedző: Székely Norbert.

Az első negyedben még egyenlő ellenfele tudott lenni a jobb játékerőt képviselő vendégeknek a hazai csapat, sőt még arra is volt remény, hogy döntetlen állásnál ér véget a játékrész. A második negyedben aztán rákapcsoltak a vendégek és fokozatosan elhúztak a pontatlanul dobó és magas játékos nélkül (Horváth Zsófia sérülése miatt csak a kispadról nézte végig a találkozót) felálló egerszegiektől.

img 4116 a

A hazaiak gondjait csak fokozta, hogy a harmadik negyed közepén a harcosan játszó Varga Zsófia kipontozódott. Küzdöttek az egerszegi lányok, de rapszodikus teljesítményük - időnként szép dolgokat is csináltak - csak arra volt elegendő, hogy a különbség ne növekedjen tovább.

A harmadik negyed végén és az utolsó játékrész elején valamivel közelebb került a hazai csapat a vendégekhez, 5 perccel a vége előtt 15 pont volt a különbség (59-74). Ezt követően azonban sorban pontozódtak ki az egerszegi lányok, (Czank és Gensler) és többen négy hibával játszottak.

A 25 pontos különbség a körülményeket is figyelembe véve reálisnak mondható. A lányok lelkes játékát – vereség ide, vagy oda – a végén tapssal jutalmazta a közönség.

img 4140 a

Értékelés:

Székely Norbert, a Sopron vezetőedzője: - Egy nehéz utazás és egy nehéz összecsapás után fegyelmezetten, koncentráltan játszottunk, a mi szempontunkból jó mérkőzést játszottunk. Sok sikert kívánok a ZTE csapatának, ha taktikai repertoárjuk összeáll, bármelyik csapatnak komoly ellenfelei lehetnek.

Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője: - A 40 perc alatt a két csapat közötti tudáskülönbség kijött. Lelkesedéssel ekkora fizikai fölényt nem lehet ellensúlyozni. A mérkőzés egyes szakaszaiban ügyesen játszottunk, de ez nem lehetett elég.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK