2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Majdnem győzelem

2015. április 04. szombat, 12:30
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - Fairium Jászberényi KSE 80 -81 (17-23, 24-20, 22-14, 17-24)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Középszakasz, alsóház. Zalaegerszeg, 400 néző. Jv.: Szabó, Gorka, Vida.

ZTE: Dzambics, Mohácsi (11), Fekete (21/3), Csohadarevics (26), Tamír (16). Csre: Kertész, Czinger, Darling (6), Velkey. Vezetőedző: Milos Sporar.

Jászberény: Szögi (5), Keppel Fronius (14/12), Horváth Á. (12/6), Dramicsanin (21/9), Cseh (10). Csere: Mladenovics (9/9), Nárai (1), Sonyák (6). Vezetőedző:Bencze Tamás.

A Jászberény számára már tétnélküli találkozón az első 5 percben fej-fej mellett haladt a két csapat. A védekezés mindkét oldalon hiánycikknek bizonyult. A negyed hajráját megnyomták a vendégek t és biztosan vezetekt. A második tíz percben dobásban bizonytalanodott el a ZTE. A vendégek viszont távolról, közelről egyaránt jól dobtak( 14. p.: 21-36), s a lepattanózásban is ellenfelük fölé kerekedtek. A negyed hajrájában a ZTE-ben a védekezés műfaját is jobban szeretők léptek pályára, ennek eredményeként visszajött a mérkőzésbe az egerszegi csapat (20. p.: 41-43). Fordulás után tovább tartott a házigazdák lendülete, labdaszerzések után a negyed közepén már 12 ponttal vezettek. A hazai szurkolók kezdtek bizakodni a győzelemben, mindhiába. A vendégek nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, játszi könnyedséggel érték utol a ZTE-t. A befejező negyedben ismét hat ponttal vezetett a zalai együttes ( 32. p.: 68-62), de két perc alatt egyenlítettek a jászságiak. A befejezés előtt hat másodperccel a ZTE kezében volt a győzelem. Darling könnyű kosarat akart szerezni, azonban "lesapkázták", nyert a vendégcsapat.

A nagyobb játékerőt képviselő vendégek ellen többször eldönthette volna ZTE a találkozót, nem tette. A Jászberény mikor gödörbe került, könnyen kikapaszkodott belőle. A statisztikából csak egy mutatót kiemelve: a ZTE mindössze egy hárompontost dobott, ugyanakkor a vendégek 11-et.

Értékelés:

Milos Sporar, a ZTE vezetőedzője: - Úgy vélem, a szerencsésebb csapat nyert. Úgy éreztem, hogy a Jászberény mintha több játékossal játszott volna. Utolsók vagyunk, ilyenkor a ki-ki helyzetekben nem mindig a javunkra döntenek.

Bencze Tamás, a Jászberény vezetőedzője: - Tudom, furcsán hangzik, de magunk számára tettük nehézzé a győzelmet. Kétszer 5 perces rövidzárlatunk szerencsére nem bizonyult végzetesnek. Ha végig koncentráltan játszunk, simán nyerjük a mérkőzést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK