2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Közepes játékkal biztos győzelem

2012. november 18. vasárnap, 11:01
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - PVSK Pannonpower 77-68 (19-19, 20-19, 18-14, 20-16). NB I férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Farkas G., Gál, Boros.

img 3337 b

ZTE KK: Copeland (14/6), Hudson (23/9), Gáspár (20), Koma (-), Simovics (17). Csere: Borszéki (-), Baki (1), Puszta (2). Szakmai igazgató: Völgyi Péter.

PVSK: Loesing (17), Kovács P. (7), Legion (25/3), Tóth N. (9), Hendley (6). Csere: Bödör (2), Bíró (-), Csabay (-), Nagy K. (-), Halász (2). Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A lányok veresége a PINNK Pécstől szerencsére nem nyomasztotta fiúkat, s ha nem is tudtak mindjárt az elején felülkerekedni ellenfelükön, tartották a lépést velük. Felváltva vezettek a csapatok, s bár a negyed vége előtt nem egészen 1 másodperccel a vendégek Bödör Bence révén büntetőből megszerezhették volna a vezetést, ez nem jött össze, maradt az egyenlő állás.

img 3359 b

A második játékrész elején néhány hibát követően 5 ponttal elléptek a pécsiek (22-27), de Copeland hárompontosát és Koma közeli dobását követően egyenlítettek a hazaiak (31-31). Másfél perccel a negyed befejezése előtt Copeland újabb hárompontosával 39-36-ra alakult az eredmény. Egy pécsi kétpontosnak köszönhetően 39-38-as állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A harmadik negyedben a ZTE irányit, de a küzdelem dominál. Már 11 pont is volt a különbség a két csapat között, amiből a végére maradt öt. Mindkét pécsi középjátékosnak megvan a négy hibája, ami a vendégek lehetőségeit behatárolja.

Az utolsó játékrészben az egerszegiek tovább növelik előnyüket, a vendégek nehezen tudják csak semlegesíteni Simovicsot. A befejezés előtt három perccel 63-52-re vezet a ZTE, harcol a Pécs, de nincs esélye fordítani.

A ZTE - bár nem játszott igazán jól, már nem engedte ki kezéből a vezetést és begyűjtötte immár negyedik győzelmét.

img 3404 b

Értékelés:

Völgyi Ferenc, a ZTE szakmai igazgatója: - Gratulálok a Pécsnek, nagyon szívós ellenfélnek bizonyultak. Nem játszottunk igazán jól, talán csak a harmadik negyedben volt néhány perc, amikor indításokból gyors kosarakat tudtunk szerezni. Innen azonban már nem tudtunk egy lépcsőfokkal feljebb lépni, pedig ekkor eldönthettük volna a találkozó sorsát. Mint már mondtam, nem játszottunk jól, de nem forgott veszélyben győzelmünk.

Csirke Ferenc, a Pécs vezetőedzője: - Amíg ilyen nagy hibaszázalékkal értékesítjük a büntetőket, és mezőnyből is ekkora hibaszázalékkal dobunk, addig nem fogunk idegenben mérkőzést nyerni. Hazai pályán ezek a mutatóink jók, idegenben viszont elfelejtünk jól célozni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK