2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Köszönjük Zalaegerszeg!

2013. október 25. péntek, 16:08
Címkék:

"Szeressétek a sportot, legyetek egészségesek, és szerezzetek örömet szüleiteknek" – ezekkel a szavakkal köszöntötte Buzánszky Jenő a Kis utcai ovisokat többfunkciós műfüves sportpályájuk átadása alkalmával. A legendás Aranycsapat jobbhátvédje, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány alapítója buzdítására e felett érzett örömüket "Köszönjük Zalaegerszeg!” felkiáltással fejezték ki a gyerekek.

sportpalya 1

Sportpálya-avató Buzánszky Jenővel a Kis utcai óvodában

Buzánszky Jenő az ovi-foci program céljáról elmondta, fontos, hogy lehetőséget adjanak a legkisebbeknek a mozgás és a sport megkedveltetésére, mert az ő kezükben nyugszik a magyar sport jövője és dicsősége. A gyerekeket megszólítva azt mondta, "a jövő a tiétek, rajtatok múlik, hogy leendő sporteredményeitekkel örömet okozzatok szüleiteknek, városotoknak és a magyar nemzetnek". Beszélt arról is, hogy az óvodások méretigényeihez kifejlesztett multifunkciós sportpálya oltalom alatt álló magyar találmány, mely 2013-ban Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Innovációért Nívódíj elismerésben részesült. Ez az első ilyen típusú sportoktatási eszköz a világban, mely iránt nemzetközi érdeklődés is mutatkozik.

sportpalya 3

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere beszédében úgy fogalmazott, jó helyre került ez a beruházás, mert a Kis utcai intézmény igazi sportóvoda. Nevelési programjukban nagy hangsúlyt kap a sport. Számos program épül e köré, a gyerekek vízhez szoktatását tanuszoda biztosítja, az új többfunkciós sportpálya pedig más sportágak megkedveltetését szolgálja. Kiemelte, a város sem szűkölködik ilyen sportlétesítményekben, mivel az elmúlt években egy műfüves labdarúgó- és négy kézilabdapályát építettek, és jövőre újabb műfüves labdarúgópályát alakítanak ki. A mostani beruházásról elmondta, 2012-ben pályáztak az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványhoz, melynek révén lehetőséget kaptak két multifunkcionális sportpálya kialakítására a Kis utcai és az Űrhajós utcai óvodákban. 

Balaicz Zoltán alpolgármester, mint a városrész képviselője köszönetét fejezte ki, hogy az egyik helyszín a Kis utcai óvoda lehetett. A két sportpálya létesítéséhez az önkormányzat egyenként bruttó 2,8 millió forinttal járult hozzá, a közel tízmillió forintos bekerülési költség fennmardó részét az alapítvány finanszírozta. Elmondta, folytatódnak a fejlesztések, a Dózsa-iskolában szabadtéri színpadot létesítenek, és rendbe teszik az udvart, ezt követően a Kis utcai bölcsőde udvarát is megszépítik.

Horváthné Ambrus Marianna óvodavezető megköszönte az alapítványnak, a város vezetésének és valamennyi támogatónak a sportpálya létesítését, ami, mint mondta, még magasabb szintű sportolási lehetőséget biztosít a gyerekek számára. Kiemelte, az óvodában az 1982-es nyitás óta fontos szerep jut a sportnak, az egészséges életmódra, a mozgás szeretetére nevelésnek.

 sportpalya 2

A ZTE volt és jelenlegi labdarúgói kíséretében és két óvodapedagógus közreműködésével a gyerekek elfoglalták az új sportpályát, ahol a kezdőrúgást Buzánszky Jenő és Gyutai Csaba végezte el.

Buzánszky Jenő a magyar futball helyzetével kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, "nem azt kell nézni, hogy mennyi van zsebben, hanem azt, hol a labda az ellenfél kapujában, Zalaegerszegen is. Ezek után mondhatjuk majd csak azt, hogy a magyar labdarúgás előre lépett egyet”.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK