2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Korán eldőlt

2014. április 09. szerda, 07:13
Címkék:

PVSK Pannonpower - Zalakerámia ZTE 83 -71 ( 33-9, 14-22, 21-21,, 15-19)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Középszakasz, alsóház. Pécs 500 néző. Jv.: Papp Balogh, Jurák.

Pécs: Nelson (15/3), Bíró (10/6), Csabay (19/15), Budimir (18/6), Sarlija (11). Csere: Halász (4), Nagy (6/6), Bödör. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

ZTE: Boston (4), Plumb (21/9), Gáspár (3), Safford (21/12), Lekli (8). Csere: Velkey (6), Koma (2), Kámán (5/3), Kovács Á. (2). Vezetőedző. Raúl Jiménez.

Két perces kosárcsend után Lekli révén először és utoljára vezetett a ZTE a találkozón. A hazaiak a folytatásban játszi könnyedséggel húztak el a gyengén játszó zalaiaktól. (7. p.: 20-5). Kis túlzással akkor dobtak kosarat, amikor akartak. A második negyedben valamelyest javult a ZTE védekezése, de a 20 pontos különbség állandósult. Később csökkentették hátrányukat a vendégek, de igazából nem veszélyeztették a pécsiek magabiztos győzelmét. A találkozó végére kialakult különbség annak tudható be, hogy a mérkőzés végére a hazaiak kiengedtek.

A ZTE folytatta idegenbeli gyenge sorozatát. A csapat a bajnokság során mindössze 2 mérkőzést nyert vendégként. Pécsen már az első negyedben eldőlt a találkozó. A ZTE-nek a hátra lévő két forduló során legalább egy mérkőzés kell nyernie, hogy elkerülje az osztályozós helyezést. Erre a Jászberény ellen mutatkozik reális esély. Bár biztosan nem lesz kieső az NB I-ből, de erről hivatalos állásfoglalás még nincsen.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: - Az első negyedben pocsékul védekeztünk, ezt a hazaiak maximálisan kihasználták és eldöntötték a mérkőzést. Utána két negyedet megnyertünk, egyet döntetlenre hoztunk, de nem volt esélyünk a fordításra.

Kovács Ádám, a ZTE játékosa: - Az első tíz percben átgázolt rajtunk a Pécs, utána már csak futottunk az eredmény után.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK