2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kiharcolták a bennmaradást

2015. május 11. hétfő, 06:38
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - MAFC 77-61 (12-16, 22-18, 21-15, 22-12)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Play out, harmadik mérkőzés. Zalaegerszeg, 800 néző. Jv.: Kapitány Papp, Boros.

ZTE: Dzambics (4), Mohácsi (6), Fekete (26/9), Csohadarevics (23/3). Tamir (5). Csere: Darling (13/6), Velkey, Kertész. Vezetőedző: Milos Sporar.

MAFC: Lakosa (4), Misek (6), Fodor, Toutziarakis (17/3), Glenn (10). Csere: Lakits, Brown (4). Tursics (20/9). Vezetőedző: Stefan Timbusz.

A mindent eldöntő találkozóra viszonylag kevesen látogattak ki. A fővárosiak is hoztak egy 30 fős szurkolói csapatot. Jó rajtot vett a ZTE, a harmadik percben már 8-2-re vezetett. Lehetett volna nagyobb is az előny, de lépéshibák, kilépések után felzárkózott a MAFC (7. p.: 12-11). Majd a sokat hibázó hazaiaktól átvette a vezetést. A második negyedben szinte végig vezettek a vendégek, uralták a palánk alatti területet, a hazaiakat külső dobásokra késztették. Akik ebben a "műfajban" gyengélkedtek. Fekete utolsó pillanatban dobott triplájával egyenlített a szünetre az egerszegi csapat. Fordulás után Darling második hármasával ismét vezettek a házigazdák. Sőt kétszer is öt ponttal húztak, de mindig jött az aktuális ki nem kényszerített hiba, fej-fej mellett haladt a két csapat. A negyed végén a kiválóan játszó Fekete 3 pontosa és labdaszerzése után hat pontra nőtt a zalaiak előnye (29. p.: 55-49). A befejező tíz perc elejét jól elkapta a hazai együttes, labdaszerzések után könnyű kosarakat szerezve ellépett ellenfelétől (32. : 58-49), A hazai csapat lendülete tovább tartott, a vendégek teljesen elbizonytalanodtak. A befejezés előtt négy perccel gyakorlatilag már eldőlt a bennmaradás (36. p.: 68-54).

A negyedik negyedben darálta be ellenfelét a zalai csapat. A ZTE sikeréhez nagyban hozzá járul Stefan Fekete, aki 38 IBM pontjával kiemelkedett a mezőnyből. A bennmaradás sikerült, a szurkolók bajnokként ünnepelték a csapatot. Újabb válságos idényen van túl a ZTE, a megkapaszkodásnak lehet örülni, a többit felejtsük el.

Értékelés:

Milos Sporar, a ZTE vezetőedzője: - Februárban dőlt el , hogy ezzel a kerettel kell kiharcolni a bennmaradást. Kevesen hitték, hogy ezsikerülhet. A játékosok. sokat fejlődtek a hónapok során, sokat dolgoztak ennek, köszönhetjük, hogy jövőre az NB I-ben játszhat a csapat. Köszönet érte mindenkinek.

Kertész Dániel, a ZTE játékosa: - Győzött a ZTE-szív, mindenki maximálisan odatette magát. Sajnálom a MAFC-ot, szimpatikus csapat, szerintem bentmaradnak, mert nem lesz kieső.

Stefan Fekete: - Örülök, hogy jó játékommal hozzájárulhattam a ZTE győzelméhez.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK