2024.07.07., vasárnap - ApollóniaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kár az első negyedért

2011. november 14. hétfő, 07:05
Címkék:

Zalakerámia ZTE Kaposvári KK 74-77 (12-23, 20-19, 16-14, 26-21).  NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés. Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Kapitány, Márton, Gerencsér.

 

ZTE: Perine (18), Tóth G. (7/3), Gáspár (4), Hines (18/3), Whitworth (22/6). Csere: Vertetics, Kinter (2), Kertész (3/3), Bödör. Vezetőedző: Kis Attila.

Kaposvár: Wilson (20), Raivio (29/3), Lekli (13), Szőke (9/6), Fey (6). Csere: Koma, Kovács, Kutasi, Vezetőedző: Fekete Ádám.

A Kaposvár szerzett vezetést, és könnyedén ellépett a hazai csapattól (5.p.: 5-11). A folytatásban sem dobott pontosan ZTE, nőtt a különbség, így a somogyiak 10 pont fölé tornázták előnyüket.. A második negyedben annyit változott a helyzet, hogy a ZTE többször felzárkózott 3 pontra, de fordítania nem sikerült, sőt a negyed végére ismét 10 pont lett a különbség. A harmadik játékrészben sem kapta el a fonalat a hazai csapat, a vendégek kijátszva a támadó időket, tartották előnyüket. A befejező negyedben jó ideig még a Kaposvár akarata érvényesült,azonban az utolsó 5 percben felzárkózott a ZTE. Kertész 3 pontosával már csak 2 pont volt a különbség, de fordítani már nem sikerül. A ZTE nagy csatában kapott ki, főleg gyenge dobó százaléka miatt, és a kaposváriak két amerikai légiósát - Wilsont és Raiviot - nem sikerült kikapcsolni a játékból. A hazai oldalon biztató volt Whitworth bemutatkozása.

Vélemények:

Kis Attila, a ZTE vezetőedzője: - Tompán játszottunk, több játékosok dobószázaléka gyenge volt. A játékvezetésről mindent elmond, hogy a mérkőzés végén villámgyorsan távoztak a teremből.

Fekete Ádám, a Kaposvár vezetőedzője: - Az utolsó 5 percig kontrolláltuk a mérkőzést, a végjátékban azonban bejött a ZTE több külső dobása. Szerencsére a büntetőkből annyit hagytunk ki, ami még belefért, így meglett a győzelmünk.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: - A vendégek két amerikai kis emberét nem tudtuk megfogni. Sajnos, a dobószázalékunk is gyenge volt. A saját magam játékával is elégedetlen vagyok. Nagyon el vagyok keseredve, mert nyerni szerettünk volna.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK