2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Ismét száz pont felett

2014. február 02. vasárnap, 14:38
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 112 - 83 (20-22, 40-23, 17-22, 35-16)

zte-kormend 133

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, városi sportcsarnok, 2700 néző. Jv.: Földházi, Farkas, Makovsky.

ZTE: Boston (9), Gáspár (9/3), Plumb (12), Safford (40/9), Lekli (15). Csere: Kertész (2), Koma (8), Kerkai (2), Kámán (3/3), Kovács (11/3), Velkey (1), Czinger. Vezetőedző: Raúl Jimenez.

Körmend: Wisseh (6), Ferencz (9/3), El-Amin (23/9), Grebenár, Rakocsevics (33). Csere: Sömenek (2), Kocsis, Farkas (6), Kutasi, Sonyák, Kusnyer (4/3). Vezetőedző: Hencsey Tamás.

Telt ház, kitűnő hangulat fogadta a csapatokat. A mérkőzés előtt búcsúztatták el Németh Istvánt, a ZTE technikai vezetőjét, aki nyugdíjba vonult, és ünneplésben részesítették dr. Szalay Zoltánt, a csapat orvosát, aki Zala Megye Kosárlabda Sportjáért díjat kapott a megyei szövetségtől.

zte-kormend215

A mérkőzést a Körmend kezdte jobban, Plumb nem tudta tartani El-Amint. A negyed közepén 9-19-et mutatott az eredményjelző. Csikorogva kezdte meg a felzárkózást a ZTE. Javult a hazaiak védekezése, és ennek eredményeként könnyű kosarakat szereztek . A hazaiak lendülete a második játékrészben tovább tartott, átvették a vezetést, és egy negyed alatt 40 pontot dobtak, ami nagyszerű támadó játékot sejtetett. Magabiztosan vezetett a szünetben az egerszegi csapat. A vasiak nem adták fel, a nagyszünet után többször is 10 pont alá csökkentették hátrányukat. Gáspár Dávid aztán "leradilozta" a pályáról El-Amint, Safford szórta a pontokat, és egyre nagyobb lett a zalaiak előnye. A hazaiak végül is fölényes győzelmet arattak, a csapatban Safford a támadásban Gáspár a védekezésben nyújtott extrát.

Vélemények:

Raúl Jiménez, a ZTE vezetőedzője: - Jó csapat vagyunk pályán és azon kívül is. Egy jól szervezett Körmendet győztünk le fölényesen. Örülök, hogy a közönségnek ismét örömet szereztünk, de gratulálok a Körmend szurkolótáborának is.

Hencsey Tamás, a Körmend vezetőedzője: - Gratulálok a ZTE győzelméhez. Jól kezdtük a mérkőzést, aztán buta hibáink után könnyű kosarat szereztek a hazaiak. A harmadik negyedben még egyszer felzárkóztunk, de újabb eladott labdák után megpecsételődött a sorsunk. Sajnos a csapat 8 győztes mérkőzés után elhitte magáról, hogy "sérthetetlen".

zte-kormend262

Justin Safford, a ZTE játékosa: - Az új edző irányítása alatt csapattá értünk. Mindenki tudja a helyét az együttesben. Nagyon örülök a 40 pontomnak, ami új egyéni rekordot jelent számomra, eddig 32 volt a legtöbb.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: - Úgy látszik ebben az idényben a védekezés lesz a fő erősségem. Örülök, hogy a körmendiek egyik legjobbját sikerült kikapcsolnom a játékból. Ekkora különbségű győzelemre nem számítottam.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK