2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Hullámzó játékkal

2015. december 03. csütörtök, 08:30
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - JP- TOP COP Jászberény 82-70 (23-18, 21-16, 16-15, 22-21).

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 900 néző. Jv.: Papp, Kulcsár, Hervay.

ZTE: Kinney (19), Govens ( 26/6), Kerpel Fronius (8), Mohácsi (10/6), Pantelics (9/3). Csere: Gáspár (5/3), Velkey (5/3), Czinger, Fekete. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Jászberény: Caffey (4), Szögi (5/3), Horváth (5/3), Dramicsanin (16/3), Sherman (8). Csere: Cohn (20/3), Cseh (7/3), Blaskovits (5/3), Soós, Mándoki. Vezetőedző: Forray Gábor.

A ZTE szerezte meg a vezetést, de a vendégek egy triplával válaszoltak. Az első öt percben felváltva vezettek a csapatok. Mindkét együttes gyors játékra törekedett, így több dobás pontatlanra sikeredett. A zalaiak kevés vendégtámadás tudtak kivédekezni, de ez igaz volt a másik oldalra is. A második játékrész elején kezdett összeállni a ZTE védekezése (7. p.: 20-14). Ekkor már inkább a hazaiak domináltak, de az első öt percben nem sikerült elhúzniuk. Továbbra is a gyors támadások jellemezték a találkozót, amiben az egerszegiek bizonyultak jobbnak. A negyed végére tíz pont lett a két csapat között.

A harmadik negyed elején támadásban nagyon visszaesett a ZTE, játékosai öt perc alatt mindössze két pontot szereztek. A vendégek éltek a lehetőséggel és felzárkóztak, sőt rövid időre átvették a vezetést (25. p.. 46-47). Kinney egy duplával fújt ébresztőt, s a negyed végére ismét 10 pont fölé nőtt a zalaiak előnye. Koncentráltan kezdte a befejező negyedet a ZTE. Jó védekezés eredményeként a támadásoknak lett ritmusa, a 33. percben húsz pontos előny közelébe jutott a házigazda (72-53). A vendégek edzője időt kért, aminek lett foganatja, csökkentette hátrányát a jászsági csapat (35. p.: 72-60). A találkozó hajrájában taktikusan játszott a hazai együttes, és megnyerte a találkozót.

Egyértelműen a hazaiak voltak a találkozó esélyesei, de a kötelező néha a legnehezebbek. A ZTE hullámzó játékkal végül is hozta a papírformát.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nem volt egyszerű mérkőzés, de irányítottuk a játékot. Akadtak hullámvölgyek játékunkban, lesz mit megbeszélni az öltözőben.

Forray Gábor, a Jászberény vezetőedzője:- Gratulálok a ZTE-nek, de csapatomnak sem kell szégyenkeznie. Jól küzdöttünk, teljes erőbedobásra késztettük a ZTE-t.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK