2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Helyenként látványos játékkal

2014. március 15. szombat, 11:41
Címkék:

Zalakerámia ZTE - PVSK Pannonpower 86 - 66 (18-17, 26-12, 20-25, 22-12)

NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés, középszakasz. Zalaegerszeg, 1000 néző. Jv.: Dr. Vígh, Szabó G., Vida.

ZTE: Boston (18/3), Gáspár, Plumb, Safford (32/15), Lekli (15). Csere: Kertész (4), Koma (4), Kámán (2), Kerkai (1) Kovács Á. (10/6), Velkey. Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Pécs: Csabay (10/9), Budimir (10/3), Bíró (6/6), Nelson (20/6), Sarlija (12). Csere: Halász (6), Nagy K, Somogyfoki (2), Bödör. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A Pécs ebben a bajnokságban már sok borsot tört a ZTE orra alá. Kétszer nyertek a baranyaiak. Az első negyedben most is inkább a vendégek akarata érvényesült, felváltva vezettek a csapatok. A második 10 percben fokozatosan lépett el ellenfelétől a ZTE. Főleg szerzett labdák utáni gyors leindításokból voltak eredményesek játékosai. Jelentős hazai előnyel vonultak nagy szünetre a csapatok. Lendületesen kezdte a harmadik negyedet is a ZTE, Boston jól irányított, és mellette pontokat szerzett. A 22. percben 20 pont volt a két csapat között (49-29). Hazai oldalon úgy gondolták, megvan a mérkőzés, másképp gondolták azonban a vendégek. Egy perc alatt tíz ponton belülre kerültek. (23. p.: 50-51.) Ezután megrázta magát a hazai csapat, és ismét nőtt a különbség a két csapat között. A befejező játékrészben többször 10 pont alá csökkent az előny, de az utolsó 5 percet nagyon megnyomta a zalai együttes, és magabiztossá vált győzelme.

A mérkőzés nagy részében a ZTE ezúttal rákényszerítette akaratát a PVSK-ra . A zalaiak sok könnyű kosarat szereztek, így magabiztos győzelmet arattak.

Értékelés:

Raúl Jiménez, a ZTE vezetőedzője: - A mai győzelmünket a kórházban fekvő Polster Péternek ajánljuk, várjuk vissza közénk. A mérkőzésen sikerült a vendégekre rákényszeríteni akaratunkat, mellette helyenként látványosan játszottunk. Felszálló ágba kerültünk, négy mérkőzésből hármat megnyertünk.

Csirke Ferenc, a Pécs vezetőedzője: - Nem sikerült megvalósítani terveinket. . Sok indításból könnyű kosarat szerzett a ZTE. A vereség ellenére a sorsunk továbbra is saját kezünkben van.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: - A taktikai elképzelésünket maximálisan megvalósítottuk. Győzelmünket agresszív védő játékunknak, és a sok gyors akcióból szerzett pontjainknak köszönhetjük.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK