2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Harmadszor is egerszegi győzelem

2016. április 03. vasárnap, 08:13
Címkék:

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK 67 - 70 (12-19, 14-9, 15-25, 26-17)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Rájátszás, középszakasz. Körmend, 2000 néző. Jv.: Pálla, Farkas, Kulcsár.

Körmend: Petty (27/9), Channels (6/3), McKinney (9/3), Tóth N. (4), Duinker (14/3). Csere: Dickerson (7), Ferencz (2), Lakosa (1). Vezetőedző: Teo Csizmics.

ZTE: Kinney (17/9), Govens (12/3), Kerpel-Fronius (12/6), Mohácsi (7/3), Pantelics (11/3). Csere: Balmazovics (11/6), Czinger, Velkey. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A szomszédvári rangadón a ZTE játszhatott nyugodtabban, vállát nem nyomta annyira a győzelmi kényszer. Az első tíz percben egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, hárompontosok után biztos vezetésre tettek szert. A második 10 percre összekapta magát a vasi csapat, a zalaiak hosszú ideig nem találtak a gyűrűbe. Egyenlítettek a házigazdák, rövid ideig vezettek is, majd fej-fej mellett haladt a két csapat. Végül Kinney duplájának köszönhetően a nagyszünetben a ZTE vezetett 2 ponttal.

Fordulás után még pár percig tartott a vasiak lendülete. A ZTE baját még tetézte, hogy Govens a 24. percben egy technikai után kipontozódott . Ez felpaprikázta a vendégeket és a befejező negyed elején Kerpel-Fronius triplájával már 15 ponttal vezettek. Nem adta fel azonban a Körmend, hárompontosok után felzárkózott. A befejezés előtt 1 perccel döntetlent mutatott az eredményjelző. A ZTE nyerő embere ezúttal Balmazovics volt dobott egy triplát és jól büntetőzött, akárcsak csapattársai. Így szoros csatában nyert az egerszegi együttes.

Az idei szezonban immár harmadik alkalommal nyert a ZTE a Körmend ellen, ezúttal rendkívül hullámzó játékkal.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Jó hangulatú mérkőzésen nagyon ellentétes negyedeket produkáltunk. A kulcs szituációkban szerencsére jó döntéseket hoztunk. Nyomás nélkül játszhattunk. Óriási bravúr, hogy ismét idegenben nyertünk, ráadásul Körmenden.

Velkey János, a ZTE játékosa: - Igazi rangadó volt, talán ha egyenletesebben játszunk, könnyebben nyerhettünk volna. A lényeg azonban, hogy a győzelem így is megvan.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK