2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Harmadik mérkőzés dönt

2015. május 07. csütörtök, 07:11
Címkék:

MAFC - Zalakerámia ZTE KK 89-85 (22-17, 19-24, 26-17, 22-27)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, play-out, második mérkőzés. Budapest, 400 néző. Jv.: Győrffy, Makovsky, Tőzsér.

MAFC: Lakosa (7/3), Misek (29/12), Fodor (2), Toutziarakis (19), Glenn (12). Csere: Brown (13/6), Mohay, Lakits, Tursics (7/3). Vezetőedző: Stefan Timbusz.

ZTE: Dzambics (20/9), Fekete (19), Mohácsi (18), Csohadarevics (6), Tamír (8). Csere: Czinger, Velkey, Darling( 14), Kertész. Vezetőedző: Milos Sporar

A második mérkőzés első perceiben a MAFC kapta el a ritmust és pár ponttal vezetett. (3. p.: 8-4). A zalaiak elfogadhatóan védekeztek, de támadásban pontatlanok voltak. A MAFC 3 pontosokkal operált, sikerrel (8. p.: 18-12). A második negyed elején felzárkózott a zalai csapat, jó védekezése eredményeként. Továbbra is gondjaik voltak a 3 pontos dobásokkal. Az első zalai triplát Dzambics szerezte a negyed közepén. A játékrész közepén átvette a vezetést a vendégegyüttes. A hazaiaknak azonban gyorsan sikerült a fordítás. A zalaiaknál az első félidőben Darling és Csohadarevics már 3 személyi hibánál tartott, ami mindenképpen hátrányt jelentette számukra.

A harmadik negyed elején beragadt a ZTE, a fővárosiak Misek vezérletével elhúztak (23. p.: 52-43). A zalaiak 4 perc alatt mindössze 2 pontot dobtak, ami döntőnek bizonyult. Nem adta fel azonban a ZTE a mérkőzést, Dzambics vezérletével sikerült a felzárkózás (33. p.: 67-66). Két perccel később a zalaiak legjobbját kifújták a játékvezetők, ami döntőnek bizonyult. A ZTE hősiesen küzdött, de Mohácsi Csohadarevics kipontozódás után nem volt esélye a győzelemsre. Döntő volt, hogy az utolsó percben 83-83-as állásnál videobírózás után a MAFC-nak adták a játékvezetők a labdát.

Nem játszott jól a ZTE, főleg a kinti dobásai nem sikerültek. Ennek ellenére vereségébe belejátszott az "enyhén" részre hajló játékvezetés. A ZTE-ből három játékost fújtak ki, a MAFC-ból senkit.

Hazai pályán mindenképpen jobb támadójátékra lesz szűkség, ha a ZTE bent akar maradni az élvonalban.

A páros csata állása: 1-1.

Értékelés:

Kis Attila, a ZTE technikai vezetője: - Ideges hangulatú mérkőzésen nem játszottunk jól, Miseket nem tudtuk tartani. Úgy érzem, vereségünkbe külső körülmények is belejátszottak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK