2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Győzelem a szezonzárón

2015. június 01. hétfő, 08:44
Címkék:

Kaposvári Rákóczi - ZTE FC 2-3 ( 0-1)

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Kaposvár 250 néző. Jv.: Gaál Gyöngyi. Gólszerzők: Rajczi (76. p.), Házi ( 87. p.), illetve Bailo (11. p.), Babati (55. p.), Daru (63. p.).

ZTE: Szappanos - Pajor, Króner, Simonfalvi, Bedi - Szakály, Bailo (Murai 66. p.), Délczeg (Vittman 49. p.), Városi (Babati 49. p.) - Daru. Vezetőedző: Lendvai Miklós.

A zalaiak védelméből többen sérüléssel bajlódtak, így Simonfalvi ezúttal belső védőt játszott.

Jól kezdte a találkozót a ZTE. Gyorsan megszerezte a vezetést, s harminc percig uralta a játékot. Ezután kezdett ébredezni a somogyi csapat, több helyzetet is kihagyott. Igaz, a zalaiak előtt is adódott gólszerzési lehetőség. Szünet után kitámadott a Rákóczi. Az egerszegiek kettős cseréje remek húzásnak bizonyult, Babati gyorsan betalált, s tíz perc múlva már három góllal vezettek a kék-fehérek. A mérkőzés hajrája egyértelműen a hazaiaké volt. Kihagytak egy 11-est, de ez inkább felpaprikázta őket. Két gólt is szereztek a hajrában, és izgalmassá tették a befejezést.

A ZTE megérdemelten győzött, mivel a találkozó nagy részében uralta a játékot. A szezon során már azonban nem először fordult elő, hogy a padlóról engedte felállni ellenfelét. Talán ezért is végzett a zalai csapat a 8. helyen.

Értékelés:

Lendvai Miklós, a ZTE vezetőedzője: - Győzni akartunk, mivel meg kívántuk tartani a 8. helyet. Jelentős előnyünket kis híján eladtuk. A győzelemnek örülök, a mutatott teljesítménynek már nem.

Kocsárdi Gergely, ZTE klub igazgatója - Igazi szezonvégi találkozó volt. Mindkét csapat sok hibával játszott. A 3-0-ás vezetésünk után a végén izgulnunk kellett.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK