2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Esély sem volt a győzelemre

2014. március 27. csütörtök, 07:28
Címkék:

Fortress Jászberény - Zalakerámia ZTE KK 83-73 (27-13, 22-14, 21-23, 13-23)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, középszakasz. Jászberény, 700 néző. Jv.: Benczúr, Szabó G., Minár.

Jászberény: Szögi (4), Soós (19), Markovics (17/3), Sundov (9), Horti (2) Csere: Lázár(10), Szavics (12/12), Varga , Mladenovics (4), Djukics (6) Vezetőedző: Srdjan Antics.

ZTE: Boston (8), Gáspár (9/3), Plumb (21/6), Safford, Lekli (10). Csere: Kámán (6/3), Koma Kertész (4), Kovács (5), Velkey (10/3). Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Az első öt percben még fej-fej mellett haladt a két csapat. Közben Saffordot ütésért kiállították, kulcsjátékosának elvesztését alaposan megérezte a ZTE. A vendégeknek a későbbiek során meggyűlt a bajuk a pontszerzéssel, jelentősen nőtt a különbség a két csapat között. A második tíz percben tovább tartott a hazaiak lendülete. Szavics három triplája után (13. p.: 30-13). csikorogva megkezdte a felzárkózást a ZTE (15. p.: 32-22). A feltámadás tiszavirágéletűnek bizonyult. A Jászberény két negyed után több, mint 20 ponttal vezetett. A harmadik negyedben állandósult a 20 pont körüli hazai vezetés. A zalai szemszögből mindössze annyi pozitívum történt, hogy nem nőtt a különbség a két csapat között. A befejező 10 percben is jól őrizte előnyét a jászsági gárda. Az utolsó két percben a biztos vezetés tudatában a hazaiak kiengedtek, így a ZTE szebbé tehette vereségét.

Nem először fordult elő a bajnokságban, hogy a zalaiak a mérkőzés elején hagyták elhúzni ellenfelület. Igaz, legjobb légiósuk elvesztése a legrosszabbkor jött. A hazaiak éltek a lehetőséggel, utána már esélye sem volt a kék-fehéreknek a győzelem megszerzésére. A vereség minden bizonnyal azt jelenti, hogy búcsút mondhatnak a felsőházi rájátszásnak.

Vélemények:

Kámán Tamás, a ZTE: csapatkapitánya: - Sajnos, Safford elvesztését nehezen tudtuk lereagálni, mire észbe kaptunk elment a Jászberény. Utána már csak széppé tudtuk tenni a vereségünket.

Kertész Dániel, a ZTE játékosa: - Kulcsjátékosunk elvesztése megzavarta a csapatot, mire alkalmazkodtunk a helyzethez, már elúszott a mérkőzés.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK