2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Fájó vereség a hajrában

2013. január 30. szerda, 08:51
Címkék:

Lami Véd Körmend - Zalakerámia ZTE 94-89 (18-19, 27-23, 23-23, 26-24). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Körmend, 2200 néző. Jv.: Kapitány, Boros, Surányi.

Körmend: Ruják, Shaw (19/6), Ferencz (28/18), Krayem (19), Austin (26/6). Csere: Farkas A.(3), Fodor G. (3), Sonyák, Kutasi. Vezetőedző: Hencsey Tamás.

ZTE: Copeland (25/6), Baki (4), Gáspár (9), Hudson (18/6), Simovics (16). Csere: Kovács Á., (13/6), Puszta (4), Borszéki. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Remekül kezdte a mérkőzést a hazai csapat, a 3. percben a 11-2-re vezetett. Lassan talált magára a ZTE, de aztán Gáspár és Hudson pontjaival megkezdte a felzárkózást. A 8. percben már egált mutatott az eredményjelző (15-15). A ZTE továbbra is összeszedetten játszott, átvette az irányítást (11. p.: 18-23). Ezután azonban több eladott labdát követően Krayem vezérletével fordított a vasi együttes.

A nagyszünet után fej - fej mellett haladt a két csapat, de inkább a vasiak vezettek. A körmendieknél Ferencz nagyon belendült, szórta a hárompontosokat, de nem sokkal maradt le tőle Austin sem. A vendégeknél a légiósok vállalták fel a pontszerzést. A ZTE egészen a 38. percig tartotta a lépést, ekkor a hazaiaknak sikerült 5 ponttal megugraniuk, amit már nem sikerült ledolgozni. Igaz, az utolsó percben feljött 2 pontra a zalai együttes, de a fordítás már nem sikerült. A ZTE nyerhető mérkőzést vesztett.

Értékelés:

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: - Jó mérkőzést játszott a két csapat. Egy-két extra hárompontos dobás és a jobb lepattanózás döntött a Körmend javára. A hajrában rutinosabbak voltak. A pozitívum, hogy 9 pontnál kevesebbel kaptunk ki, ez a végelszámolásnál jól jöhet.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: - Nagyon sok lepattanót szerzett ellenfelünk, és Ferencz dobott egy pár extra hárompontost, de úgy vélem, a döntő szituációkban a játékvezetők is segítették a Körmendet

Baki Gergely, a ZTE játékosa: - A hárompontosok döntötték el a találkozót, ebben jobbak voltak a hazaiak. Nagyobb oda figyeléssel nyerhettünk volna.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK