2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Ezúttal nem segített a Fortuna

2012. december 09. vasárnap, 08:19
Címkék:

Zalakerámia ZTE - Soproni KC 73 -75 ( 21-14, 15-13, 17-24, 20-24). NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés. Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.. Kapitány, Bognár, Gerencsér.

img 3687 b

ZTE: Copeland (26/6), Hudson (12/6), Gáspár (10/3), Koma, Simovics (15). Csere: Puszta (7/3), Baki, Borszéki (3/3). Vezetőedző: Völgyi Péter.

Sopron: Thomas (20/6), Vesztergom (4/3), Wise (3) Tóth G. (25/6), Barovics (4). Csere: Takács (14/9), Gombás (5). Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

A Sopron szerezte meg a vezetést, de a ZTE is gyorsan kosárba talált. A hazai oldalon Gáspár, a vendégeknél az egykori zetés, Tóth G. jeleskedett a pontszerzésben. A ZTE nyugodott meg hamarabb, pontosabbá váltak dobásai és a védekezése is összeállt. Így állandósult az 5-6 pontos zalai előny. A második negyedben is a hazaiak akarata érvényesült, bár kevesebb kosár esett, de a negyed közepén tíz pontos előny tettek szert (28-18). Eladott labdák, elemi hibák után felzárkóztak a vendégek. A hazaiak nagyobb odafigyeléssel eldönthették volna a találkozót, de nem tették.

img 3691 b

A nagyszünet után egy harcosabb Sopron lépett pályára. Gyorsan apadni kezdett a ZTE előnye, de ehhez kellett több játékosának gyenge játéka. Simovics is passzívabb volt a megszokottnál. A vendégeket az sem vetette vissza, hogy Wise megsérült, inkább kettőzött erővel küzdöttek. A Sopron 62-62-nél utol érte a ZTE-t. Úgy nézett ki a hazaiak újítani tudnak, a 38. percben 69-64-re vezettek. Ellnfelük azonban gyorsan egyenlített, s átvette a vezetést. A sors adott még egy lehetőséget a ZTE-nek, a végén a vendégek két büntetőt hibáztak. Az ellentámadást viszont elrontotta a hazai csapat, így nagy csatában vereséget szenvedett. A találkozó egészét nézve elmondható, hogy a ZTE győzelmet szalasztott el.

img 3694 b

Vélemények:

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: - Két hosszabbításban megnyert találkozó után mondtam játékosaimnak, hogy a Fortunát ennyiszer nem lehet kísérteni. Bár nem kaptunk sok pontot, nem tudtunk előnyt kovácsolni belőle, mert támadó játékunk ma erősen akadozott.

Meszlényi Róbert, a Sopron vezetőedzője: - A szerencse mellettünk volt, úgy vélem, a II. félidőben sokat tettünk a győzelemért.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: - Nem a Sopron nyerte meg a mérkőzést, hanem mi vesztettük el, ami borzasztóan idegesítő.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK