2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Elkerültek az utolsó helyről

2015. február 15. vasárnap, 13:06
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - MAFC 91-64 ( 22-13, 19-6, 27-20, 23-25)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, Zalaegerszeg, 800 néző. Jv.: dr. Vígh, Farkas G. Makovsky.

ZTE: Dzambics (4), Mohácsi (9/3), Panics (23/3), Tamir (8), Csohadarevics (20). Csere: Fekete (13/3), Kertész, Czinger, Kerkai, Velkey, Kis (5/3). Vezetőedző: Milos Sporar.

MAFC: Brown (14/6), Fodor (2), Lakosa (13/3), Misek (1), Hunter (16/6). Csere: Mócsán (13/6), Timkó (3), Pápai (2), Faragó, Lakits, Tursics. Vezetőedző: Stefan Timbus.

A kiesési rangadót elsöprő lendülettel kezdte a ZTE, az 5. percben már 10 ponttal vezetett (12-2). A vendégek rendkívül pontatlanul dobtak, így a ZTE könnyedén húzott el. A második tíz percben is egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, légiósaik révén tovább növelték előnyüket (19. p.: 39-19). A bajnokság során először vezetett ilyen fölényesen a zalai együttes. A szurkolók szünetben még nem merték kimondani, hogy " megvan" a mérkőzés.

A folytatásban is egyértelműen a ZTE akarata érvényesült. A MAFC zóna-védekezése sem zavarta meg a zalai játékosokat. A vendéglátók végig pontosabban dobtak. A harmadik negyed közepén (25. p.: 53-23) végleg eldőlt a találkozó kimenetele. A folytatásban a csapatok kevés hangsúlyt fektettek a védekezésre, igyekezetek gyors támadások révén kosarat szerezni. Ebben a műfajban is a házigazdák voltak a jobbak. A végén a cserék játszottak, kicsit csökkent a hazaiak előnye, de így is alaposan elverték közvetlen riválisukat.

A ZTE végig irányította a játékot, ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. Az újabb siker azt jelenti, hogy a zalaiak elmozdultak az utolsó helyről.

Értékelés:

Milos Sporar, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok a fiúknak a sikerhez, maradéktalanul azonban csak az első félidővel vagyok elégedett. A másodikban az eredményt figyeltük, amit a jövőben nem engedhetünk meg magunknak.

Stefan Timbus, a MAFC vezetőedzője: - Mióta új az edző, és újak a légiósok, egyre jobb ZTE. Számunkra a mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy innen csak felfelé vezethet az út.

Kertész Dániel, a ZTE játékosa: - Nagyon örülök az újabb győzelmünknek és annak, hogy végre elkerültünk az utolsó helyről.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK