2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Egy negyedig tartott a lendület

2014. április 03. csütörtök, 06:58
Címkék:

Naturtex SZTE Szedeák - Zalakerámia ZTE 96-76 (33-36, 24-9, 20-11, 19-20)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, középszakasz. Szeged, 700 néző. Jv.: Hegedüs, Jakab, Fodor.

Szeged: Jereminov (6), Levi (21), Horváth Á. (10/6), Williams (19/6), Csorvási M. (15). Csere: Molnár Á (5), Csorvási L. (9), Vida (5), Kiss (6/6), Varga, Molnár B. Vezetőedző: Nikola Lazics.

ZTE: Boston (5), Plumb (10/3), Gáspár (2), Safford (20/9), Lekli (10). Csere: Velkey (6/6), Kovács Á. (6/3), Koma (12), Kámán (4), Kerkai (1). Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Az első negyedben kevés gondot fordítottak a csapatok a védekezésre, mindkét oldalon sok pont esett. Az adok-kapokból a ZTE jött ki jobban. A második negyedre alaposan feljavult a hazaiak védekezése, vendégek 10 pontot sem értek el. Ezzel el is dőlt a találkozó kimenetele. A harmadik játékrészben a magabiztosan játszó házigazdák tovább növelték előnyüket. A befejező játékrészben a cserék jutottak szóhoz, a Tisza-partiak előnye így sem csökkent.

A ZTE folytatta idegenbeli gyenge sorozatát, a bajnokságban mindössze kétszer nyert vendégként. Szegeden is csak egy negyedig bizakodhatott a sikerben. A vereség azt jelenti, hogy a ZTE búcsút inthet a 8-ba kerülésnek. Már csak egy cél maradt, elkerülni az osztályozót. Bár minden valószínűség szerint nem lesz kieső az NB I A-csoportjából.

Vélemények:

Kámán Tamás, a ZTE csapatkapitánya: - Az első negyedben még extrán dobtunk, tartottuk a lépést a házigazdákkal. Folytatásban főleg támadójátékunk esett vissza, sok volt az eladott labdánk. Idegenben nem tudjuk a hazai pályán nyújtott teljesítményünket produkálni.

Kovács Ádám: - Az első negyedben még tartottuk a lépést a házigazdákkal. A folytatásra a Szeged védekezése összeállt, a miénk nem. Vereség lett a vége.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK