2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Egy félidőnyi nagyszerű játék

2015. augusztus 23. vasárnap, 16:09
Címkék:

ZTE FC - Dunaújváros PASE 4-0 ( 3-0)

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2250 néző. Jv.: Szilasi. Gólszerzők: Gyagya (22. p.), Daru (32., 41. p.), Nagy T. (86. p.).

ZTE: Szappanos - Simonfalvi, Forgács, Gyagya, Fodor - Szakály (Koller 66. p.), Nagy T., Bedi, Városi - Daru ( Biró 80. p.), Horváth T. (Szalkai 69. p.). Vezetőedző: Csank János.

Az első percek ismerkedése után alaposan bekezdett a ZTE. Előbb Horváth T. hibázott nagy helyzetben, majd kapufát lőtt a hazai együttes. Nem hagyta kibontakozni ellenfelét, a játék a vendégek térfelén folyt. Újabb két hazai helyzet kimaradása után a pesszimista szurkolók már a foci örök szabályát kezdték emlegetni. " Amelyik csapat kihagyja helyzeteit pórul jár." Szerencsére a játékosok másképp gondolták. Egy szabadrúgás-variáció végén vezetett a ZTE. Lendületben maradtak a zalaiak tíz perc múlva már kettő gólnál tartottak. Sőt a játékrész végén újabb hazai gól született. Az első 45 percben nagyszerűen játszott az egerszegi csapat.

Fordulás után öt védőre váltott a Dunaújváros, ezzel megnehezítette a hazaiak dolgát, már jóval kevesebb lehetőség adódott előttük. Az első félidőben még munkanélküli Szappanosnak is akadt dolga, de a ZTE összességében kézben tartotta a találkozót. A hajrában szerzett újabb góllal fölényessé tette győzelmét a zalai csapat.

A tavaly még NB I-es Dunaújváros ellen az első félidőben nagyszerűen játszott a ZTE, és már ekkor eldöntötte a találkozó sorsát. Szünet után visszavett a tempóból, de magabiztos győzelme nem forgott veszélyben.

Értékelés:

Csank János, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon fontos volt számunkra a győzelem, úgy is mondhatnám győzelmi kényszer alatt játszottunk. Több kezdő játékosom hiányzott, ennek ellenére stabilak voltunk, megérdemelten nyertünk. A közönség is jól szórakozott.

Artner Tamás, a Dunaújváros vezetőedzője: - A ZTE az első félidőben lerendezte a mérkőzést, Darut nem tudtuk tartani. A második félidőbe szerkezetet váltottunk, jobb lett a védekezésünk, jobban játszottunk, de nem tudtuk döntetlenre menteni a mérkőzést.

Városi Viktor, a ZTE játékosa: - Az első félidőben jól játszottunk , ekkor eldöntöttük a találkozó sorsát. A második félidőben a vendégek öt védővel játszottak, nehezebben ment nekünk a támadás. Visszaálltunk, de fölényes győzelmünk nem forgott veszélyben. A jövő héten is fontos mérkőzés vár ránk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK