2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Egerszeg sikeres vb-t akar rendezni

2013. május 11. szombat, 17:28
Címkék:

Zalaegerszeg felkészülten várja a tekézők világbajnokságát, hangzott el ma a rangos esemény sajtótájékoztatóján a városházán.

DSCF5167

Megnyitották a serdülő tekézők versenyét

Magyarország több mint 20 éve rendezett vb-t - emlékezett a múltra Balaicz Zoltán alpolgármester. - Talán nem véletlen, hogy most a zalai megyeszékhely lett a házigazda, a ZTE ZÁÉV női és ZTK FMVas férfi csapata évek óta meghatározó együttesei a magyar tekesportnak. A rendezvényt az önkormányzat 38 millió forinttal támogatja. A többit – a vb 65 millióba kerül - az országos szövetség és a szponzorok állják.

Simon Zoltán, a Magyar Teke Szövetség elnöke köszönetet mondott Zalaegerszeg vezetésének, hogy felvállalták a rendezést. Hangsúlyozta, a világbajnokság 2013-ban Magyarországon az egyik legrangosabb sportesemény lesz. Bizakodását fejezte ki, hogy a magyar tekézők hazai környezetben, a nézők támogatásával a Városi Sportcsarnokban bizonyítanak.

DSCF5188

Takács László, a Magyar Teke Szövetség alelnöke, a szervező bizottság vezetője elmondta, hogy mintegy 10 éves munka gyümölcse érett be. Először fel kellett építeni Zalaegerszeg tekesportját, aztán a vb előtt több kisebb sikeres nemzetközi versenyt rendeztek. Ezután lehetett pályázni a rendezésre, nagy eredménynek tartja, hogy Egerszegre került a világbajnokság.

Dávid Veronika, a magyar szövetség főtitkára, a programot ismertette, május 10-15 ig a serdülők versenyeire kerül sor, amit ingyen tekinthetnek meg a nézők. A felnőttek május 17-től 25-ig mérkőznek. Itt csak csapatban hirdetnek győztest. A felnőttek döntőit közvetíti a SportM tévé.

Fehér László, a férfi válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy 25 éve nézőként ott volt a magyarországi vb-n, hasonló sikereket szeretne most is átélni. A magyar csapatoktól dobogós helyek megszerzését várja.

Juhász Gabriella a versenyzők nevében megígérte, hogy mindent megtesznek a sikeres szereplés érdekében.

DSCF5190

x x x

Az esti órákban megnyitották a serdülő tekézők vb-jét. Az egerszegi jégcsarnokban a bevonuló 13 nemzet vezetőit, sportolót Balaicz Zoltán, a házigazda Zalaegerszeg város alpolgármestere köszöntötte. Reményét fejezte ki, hogy a küzdelmek mellett város nevezetességeivel is megismerkedhetnek. Takács László, a szervező bizottság elnöke is üdvözölte a tekézőket, bizakodását fejezte ki, hogy a csapatok elégedettek lesznek a rendezéssel. A Nemzetközi Teke Szövetség (NBC) nevében Jiri Jancalek üdvözölte a csapatokat, és sikeres szereplést kívánt a fiatal sportolóknak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK