2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Csoda az utolsó negyedben

2013. március 03. vasárnap, 14:17
Címkék:

Soproni KC - Zalakerámia ZTE KK 71-72 ( 20-17, 22-14, 19-16, 10-25). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Sopron, 900 néző. Jv.: Ádám J., Jakab L., Tóth K.

Sopron: Thomas (14/6), Tóth G. (4), Takács (18/9), Hinkle, Barovics (21). Csere: Bus (2), Molnár A. (2), Vesztergom (2). Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

ZTE: Copeland (27/9), Gáspár (11/6), Baki (2), Hudson (15/6), Koma (6). Csere: Puszta (7/3), Borszéki, Vertetics, Kovács Á. (4) Vezetőedző: Völgyi Péter

A ZTE Simovics sérülése miatt gyakorlatilag center nélkül lépett pályára. A zalaiak szerezték az első kosarat, de gyorsan fordítottak a vendéglátók. A ZTE igyekezett letámadni, ami kevéssé sikerült. Állandósult 7-8 pontos hazai vezetés. A soproniak rendre a palánk alól voltak eredményesek. A ZTE center híján a külső dobásokat erőltette, kevés sikerrel.. A soproniak már 16 ponttal is vezettek, de a 34. percben csak hat pont volt a házigazdák előnye (63-57). A ZTE játékosai hatalmas energiákat mozgósítottak, és a befejező negyedben nagyszerűen játszottak. Ekkor a letámadásos védekezés remekül bevált, Copeland pontjai aranyat értek. 71-70-es hazai vezetésnél nem remegett meg a zalaiak légiósának a keze, a vendégcsapat a legjobbkor vette vissza a vezetést, és aratott nagyon értékes győzelmet. A soproni siker azt jelenti, hogy a ZTE mindenképpen biztosította bennmaradását az NB I A csoportjában. A középszakaszban tehát már nyugodtan játszhat.

Vélemények:

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: - A palánkok alatt óriási fizikai fölényben voltak a soproniak. Ezért a taktikánk az volt, hogy letámadjuk őket. Az elképzelésünk a 4. negyedben megvalósult, de győzelmünkhöz még kellett Copeland ponterős játéka. Minden játékos, aki pályára lépett maximálisan oda tette megát.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: - Kellemetlen harcmodort választottunk, letámadtuk a hazaiakat, a taktika a 4. negyedre érett be. Nagyot küzdöttünk. Már nagyon kellett ez a győzelem számunkra, ami bennmaradást ér az alapszakasz végén.

Puszta Dávid, a ZTE játékosa: - Sírból hoztuk vissza ezt a mérkőzést. Úgy érzem, sikerült meglepnünk a Sopront. Igazai csapatként játszottunk, ez hozta meg számunkra a győzelmet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK