2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Búcsú 33 év után

2012. április 25. szerda, 09:31
Címkék:

Jászberényi SE - Zalakerámia ZTE KK 92-71 (29-19, 25-15, 19-21, 19-17). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 13-14. helyért. Jászberény 1000 néző. Jv.: Földházi, Papp, Bognár.

Jászberény: Hodges (17/12), Medve (10), Austin (15/12), Dramicsanin (31), Horti (2). Csere: Fülöp, Szögi (5), Helmeczi (3), Borszéki (3/3), Wehner (2), Antal (4). Vezetőedző: Horváth Balázs.

ZTE: Kelley (15/3), Gáspár 8/6), Whitworth (11/3), Henderson(11/3), Tóth G.(10/3). Csere: Kinter (2), Baki (3/3), Vertetics (6/6), Bödör (2), Kertész (3/3), Kerkai, Gál. Vezetőedző: Heinrich Róbert.

A kiesést eldöntő találkozón a mérkőzés elején gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a hazai együttes. Légiósai közül a találkozó elején Austin és Dramicsanin gyártotta a pontokat. A ZTE egy ideig tartotta a lépést, sőt az 5. percben rövid időre át is vette a vezetést (12-13), azonban ezt követően már többször nem vezetett a mérkőzésen. A negyed hajrájában ellépett ellenfelétől a jászsági csapat. A folytatásban Hodges is elkezdte a pontgyártást, a második negyed végén a 4. triplánál járt. Vergődött a ZTE, a Henrich Róberttől elvárt négy extrateljesítmény. Gyakorlatilag két negyed alatt eldőlt a bennmaradás.

A nagyszünet után folytatódott a hazai csapat szárnyalása. A ZTE igyekezett lőtávolságba kerülni, de nem sikerült, a hazaiak magabiztosan tartották 20 pontos előnyüket. A 4. negyedben mindkét oldalon a fiatalok is játéklehetőséget kaptak, de a különbség így sem változott. A Jászberény magabiztos győzelmet aratott. Valljuk be őszintén, a ZTE egész éves teljesítménye alapján nem érdemelte volna meg a bennmaradást. Ráadásul az utolsó szalmaszálba sem tudott belekapaszkodni, így 33 év után búcsúzott az NB I A-csoportjától.

Csak reménykedni lehet, hogy egy évre.

Vélemények:

Heinrich Róbert, a ZTE vezetőedzője: - Igazából nem a mai mérkőzésen úszott el a bennmaradás. A második találkozón Egerszegen nem voltunk elég acélosak. Egyelőre ennyit szeretnék mondani.

Vertetics Ádám, a ZTE játékosa: - A Jászberény már az első negyedben szétszedett minket. Utána már nem tudtunk visszajönni a mérkőzésbe. Az idényt közösen főztük ki, nemcsak a játékosok sara a kiesés. Kettőzött erővel dolgozom, hogy a ZTE egy év múlva ismét A-csoportos legyen.

Kertész Dániel, a ZTE játékosa: - A hazai csapat védekezésben múlt felül minket. Meg nincs mit szépíteni a dolgon, 3 jobb légióssal rendelkeztek, főleg ennek köszönhetik bennmaradásukat. Nekünk fel kell emelni a fejünket, dolgoznunk kell és visszajutni az A-csoportba. Bizakodom, hogy számítanak rám, és tehetek a visszajutásért.

Baki Gergely, a ZTE játékosa: - Nem a mai találkozón dőlt el a kiesésünk. Jászberényi sikerünk után hazai pályán élnünk kellett volna a sors adta lehetőséggel, nem tettük.

Bödör Bence, a ZTE játékosa: - Az egész idény során a védekezésünkkel volt gond, most is. A mai mérkőzésen már nem sok esélyünk volt. Egerszegen kellett volna nyernünk, kihagytuk a nagy lehetőséget.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK