2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A végére elfáradtunk

2014. november 16. vasárnap, 10:25
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - Soproni Sördögök 67-74 (15-17, 23-11, 13-21, 16-25)

NB I férfi kosárlabda-mérkőzés, Zalaegerszeg , 1800 néző. Jv: V: Cziffra, Gál, Rácz.

ZTE: Kertész 11/6, Graham 11/3, Darling 10/6, Healy 16, Tamir 6 Csere: Gáspár 3/3, Czinger 3, Mohácsi 7/3. Vezetőedző: Milos Sporar.

Sopron: Thomas 11, Edwards 7/3, Boriszov 21/12, Dénes 6/3, Poscsics, 18 Csere: Ruják 7, Takács 3/3, Tóth 1, Trepák. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Az edzőváltáson átesett Zalaegerszeg és a jó szériában lévő Sopron csatájára sokan voltak kiváncsiak. Az immár Milos Sporar által irányított ZTE ragadta magához a kezdeményezést, s Kertész - aki most triplájával már 5-0-ra vezetett. Dénes zsákolásával már vendégeknél volt az előny, akik 7-1-es állásról 7-14-re fordítottak. A ZTE igen gyengén szedte a lepattanókat, a soproni magas emberek pedig jól zárták ki a zalai centereket. Végül kétpontos vendégelőnnyel zárult az első tíz perc.

A hazaiak igencsak összekapták magukat a második negyed elején, hullottak a triplák: Gáspár, majd Mohácsi hármasával már hattal vezettek, a Milos Sporar által emlegetett keményebb védekezésből is ízelítőt láthattak a vendégek, s ebben a negyedben csak 11 pontig jutottak a távolról igen gyengén célzó vendégek. 38-28-as állásnál vonultak öltözőbe a csapatok. Kertész öt pontjával indult a 3. negyed. Rövid ideig még tartotta a tízpontos előnyt a ZTE, ám a vendégek lassan kezdtek felzárkózni kezdtek: Poscsics használta ki, hogy már sokadszorra hagyták üresen a festékben. Boriszov triplája után már csak 3 pont maradt a zalai előnyből, a negyed végi állást pedig Ruják kosara állította be.

51-49-ről folytatódott a találkozó, amikor a Sopron állva hagyta ZTE-t. 3 perccel a vége előtt Kertész estében ért el 2+1-es találatot, 5 pontra csökkentve a hátrányt. Ruják irányításával azonban a vendégek okosan és hosszan játszottak, támadásaikat pedig rendre kosárral fejezték be, így 74-67-re végül megérdemelten nyerték a találkozót az utolsó negyedre elfáradó hazai csapattal szemben.

Összességében biztató jeleket is felfedezhettünk a ZTE játékában.

Értékelés:

Milos Sporar, a ZTE vezetőedzője: – Három napunk volt felkészülni, főleg mentálisan a nagyon rossz szezonkezdés után. A Sopronnak kiváló kerete van, kemény csatát vívtunk. Nagyon örültem, hogy a közönség értékelte a változtatásokat, amit elkezdtünk. Több meccs kell még ahhoz győzelmeket arassunk, de száz százalékig biztos vagyok, hogy hamarosan bekövetkezik.

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: – Gratulálok a kollégámnak, nagyon nehézzé tették a mérkőzést. Az első félidőben nem volt ritmusunk, rossz százalékkal dobtunk. A 2 félidőben már ültek a triplák és volt kétszer három perc, amikor robbantottunk. Sokan fognak még szenvedni Zalaegerszegen, mi nagyszerű szurkolóink támogatásával győztünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK