2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A tűzzel játszottunk

2013. január 20. vasárnap, 12:22
Címkék:

Factum Sport Debrecen - Zalakerámia ZTE KK 74-79 (30-20, 19-22, 17-18, 8-19). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Tiszaújváros, 200 néző. Jv.: Földházi, Hegedüs, Sallai.

Debrecen: Helmeczi (8/3), Cseh (10/6), Stafford (23/12), Smith (17/9), Kovács (11/9). Csere: Pék (5/3), Vas, Varga, Izzo. Vezetőedző: Janson Okrzesik.

ZTE: Copelend (16/6), Hudson (9/3), Gáspár (9/6), Baki (5/3), Simovics (21). Csere: Puszta (2), Kovács (12/3), Borszéki (5), Vertetics (5).. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Simovics pontjaira hárompontosokkal válaszolva gyorsan elhúztak a vendéglátók. A ZTE alig tudott kivédekezni egy-egy támadást, és a hazaiak a triplákat is remekül dobták az első félidőben. Vergődött a zalai együttes, a hazaiaknál a két légiós viszont villogott. Gyorsan tíz pont fölé nőtt a Factum előnye: (13. p. 36-22). A nagyszünet után is folytatódott a hajdúságiak lendülete, a 24. percben 61-44-re vezettek. Kevesen hitték, hogy innen visszakapaszkodik a ZTE. A vendégek viszont nem adták fel, parádés negyedik negyedet produkáltak. Az igazsághoz tartozik, hogy közben Smith, a hazaiak egyik légiósa kipontozódott. Kosarai nagyon hiányoztak a hazai oldalon. A másik külföldi pedig elfáradt. A 35. percben fordított a ZTE (69-70). Ezután fej-fej melletti csatában, a nagyobb rutin döntött a vendégek javára.

A tűzzel játszott a ZTE, mivel nagy előnyt adott ellenfelének, de példásan küzdve végül is megnyerte a rájátszás szempontjából fontos mérkőzést.

Értékelés:

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: - Az első félidőben a Debrecen extra dobó formát mutatott. Mi nem pörögtünk fel kellően a találkozóra, ahogy szerettem volna. A 3. negyed végétől, a cserék után sikerült felpörögnünk, és felörültük ellenfelünket.. A csapat dicséretet érdemel, mivel idegenben 17 pontos hátrányból állt fel, de mi győzni akartunk a Factum ellen.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: - A Debrecen nagyon kellemetlen stílusban játszik, ehhez nehéz alkalmazkodni. Ráadásul az első két negyedben kiválóan dobtak. A befejező negyedben elkaptuk a ritmust és fordítottunk.

Puszta Dávid, a ZTE játékosa: - Hosszú ideig nem feküdt nekünk a Debrecen kellemetlen játéka, és védekezésünk is csak lassan állt össze. A 4. negyedre elkaptuk a ritmust és egymásért küzdve nagy hátrányból, megnyertük a mérkőzést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK