2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A nagyszünetig voltunk egyenlő ellenfelek

2015. január 04. vasárnap, 17:11
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - Nyíregyházi KK 64-80 (24-19, 14-18, 12-19, 14-24)

Zalaegerszeg, 900 néző. Jv.: dr. Vígh, Makovsky, Boros. NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés.

ZTE: Dzambics (9/3), Mohácsi (8/3), Gáspár, Ilics (19/3), Lekli (13). Csere: Czinger, Kertész, Tamir (6), Darling (9/3). Vezetőedző: Milos Sporar.

Nyíregyháza: Szavics (21/6), Nagy, Kolarics (15/3), Taylor (19), Hujdorovics (15) . Csere: Helmeczi (2), Garner (8/6), Lasz. Vezetőedző. Sitku Ernő.

Az előzetes hírekkel ellentétben a nézők legnagyobb meglepetésére Lekli és Darling is melegített a társakkal, sőt az előbbi kezdőként lépett pályára a hazaiaknál. Alig telt el egy perc a mérkőzésből és a zalaiakat újabb csapás érte: Gáspár Dávid csapatkapitány szenvedett súlyos sérülést. Ez megfogta a hazai együttest, a vendégek megléptek ( 4. p.: 3-10). Egy időkérés után feltámadt a hazai csapat, jól védekezett, Dzambics fazont adott a támadásoknak (9. p.: 24-14). Válaszként változtatott játékán a vendégcsapat. A közeli dobások helyett távolról igyekezett eredményes lenni, sikerrel. Betörések után is a hazaiak gyűrűjében landolt a labda. Csikorogva tartotta pár pontos előnyét a ZTE.

Fordulás után a negyed közepéig még lépést tartott ellenfelével a hazai csapat (25. p.: 48-44). Innentől kezdve azonban az addig sem acélos hazai támadójáték még tovább gyengült. A hazaiak védekezése is teljesen szétesett, a vendégek sok könnyű kosarat szereztek az eladott labdák után. A vendégek végül is magabiztosan hozták a számukra fontos találkozót, és a harmadik forduló után ismét nyertek.

A ZTE ezúttal mindössze az első negyedben produkált támadásban elfogadhatót, ez pedig kevés. Gáspár kiesésével az igazolásokkal már nem lehet tovább várni. Furcsának tűnik, hogy több ellenlábas a téli szünetben erősített, addig a ZTE-hez nem érkezett új játékos. Az erősítés elodázhatatlan, ha a vezetés komolyan gondolja a bennmaradást.

Értékelés:

Milos Sporar, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok a vendégeknek, megérdemelten nyertek. Sajnos, nálunk érthető okok miatt nem működhetett a rotáció. A Darlinggal kiegészült kezdők a harmadik negyed közepéig bírták erővel. Lekli, Darling és Dzombics saját felelősségükre, kevés edzéssel a hátuk mögött vállalták a játékot.

Sitku Ernő, a Nyíregyháza vezetőedzője: - Nagyon örülök a győzelemnek. Nehéz időszak áll mögöttünk. Nyomás alatt játszott a csapat, de a terhet elbírták a fiúk. A 13 szerzett labdának nagyon örülök.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK