2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A hazaiak légiósai döntöttek

2013. november 17. vasárnap, 08:29
Címkék:

Körmend - Zalakerámia ZTE KK 82 -74 ( 18 -23, 18 -14, 24 -14, 22-23). NB I férfi kosárlabda-mérkőzés. Körmend, 1700 néző. Jv.: Cziffra, Ádám, Makovsky.

Körmend: Moore (19), Fears (21), Ferencz (3/3) Farkas Á., Rakocsevics (24). Csere: Grebenár (4), Kusnyer (5/3), Török (4), Sonyák (2), Fodor G., Kutasi. Vezetőedző: Hencsey Tamás. .

ZTE: Boston (10), Kovács Á. (13/3), Gáspár (2), Safford (14), Lekli (17). Csere: Koma (8), Kámán (10/6), Puszta. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A szomszédvári rangadón két perc után 6-0-ra vezetett Körmend. A ZTE gyorsan a vasiak nyomába eredt, és egyenlített. Sőt, át is vette a vezetést, irányította a játékot az első negyedben. Lendülete egészen a második negyed közepéig tartott (15. p.: 23-31). Ezután fokozatosan dolgozta le hátrányát a hazai csapat. Főleg Rakocsevics bizonyult ponterősnek. Soványka vendég előnnyel vonultak a nagyszünetre a csapatok. A harmadik negyedben egy ideig fej-fej mellett haladt a két csapat, a játékrész közepén azonban a vasiak ritmust váltottak, támadásban pontosan céloztak, és 10 pontra nőtt az előnyük. A befejező tíz percben a zalaiak mindent beleadtak, többször 3 pontra is feljöttek, de nem sikerült fordítaniuk.

A szomszédvári rangadón a hazaiak légiósaik ponterős játékának köszönhetik sikerüket.

Vélemények:

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: - Az első félidőben mi játszottunk jobban, a másodikban a Körmend. A hazaiak jóval több büntetőt dobhattak, mint mi, pedig mindkét csapat hasonló stílusban játszott. A lepattanózásban is fölénk kerekedtek, főleg ezért nyertek.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: - Nagyot küzdött a csapat, a 3. negyedben buktuk el a mérkőzést, amikor hagytuk, hogy 10 ponttal meglépjen a Körmend. A hajrában mindent megpróbáltunk, de nem sikerült fordítanunk. A szurkolóknak köszönjük a buzdítást.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: - Az első félidőben a megbeszéltek szerint alakult a találkozó. A második félidőben a sok megszerzett lepattanóból a Körmend több könnyű kosarat dobott. Tízpontos hazai előny után már nem tudtunk fordítani.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK