2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A hajrá az ellenfélé volt

2014. május 04. vasárnap, 07:34
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - Fortress Jászberény 78 - 87 (26-16, 13-20, 17-18, 22-33)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, középszakasz. Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Kapitány, Farkas, Praksch.

ZTE: Boston (16/3), Gáspár (14/6), Plumb (6), Safford (17/3), Lekli (12). Csere: Kámán (4), Koma, Velkey (7), Kovács Á. (2), Kertész. Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Jászberény: Szavics (9), Soós (6), Dranicsanin (17/6), Markovics (15), Sundov (15/6). Csere: Mladenovics (2), Dukics (8/3), Szögi (7), Horti (8). Vezetőedző: Halmai Gábor.

A mindkét csapat számára döntő fontosságú találkozón jól kezdett a ZTE, az 5. percben 15-6 vezetett a hazaiak. A zalai oldalon főleg Safford járt élen a pontszerzésben. Időkérés után el kezdett felárkózott a Jászberény (7. p.: 17-12). Majd ismét a ZTE percei következtek, az első 10 percet uralta a hazai csapat. Nem úgy a másodikat, három percig nem talált a gyűrűbe, de 5 perc alatt is mindössze 2 pontot szerzett. Nem csoda, hogy a vendégek felzárkóztak. A ZTE támadásban nem találta a ritmust, az ellenfél két kis embere ( Szavics és Szögi) zavart okozott a hazaiaknál. A harmadik negyed elején, ha csak rövid időre, de átvette a vezetést a vendégcsapat. A zalaiak csikorogva, de fordítottak. A befejező játékrészben a fokozatosan elfáradó ZTE fölé kerekedett a Jászberény. Még azt is elbírta, hogy centere, Sundov kipontozódott. A hajrában két durva hiba végleg megpecsételte a ZTE sorsát. Előbb Lekli hagyott ki két büntetőt, majd Plumb adta el a labdát s a Jászberény kosárral büntetet.

A mérkőzés során a ZTE az első 10 percben nyújtott jó teljesítményt, ezután fokozatosan visszaesett. Sőt, a befejező negyed közepére teljesen elfáradt. A Jászberény immár másodszor bizonyult döntő szituációban jobbnak a ZTE-nél. Az egerszegiekre nagyon nehéz mérkőzések várnak az osztályozón a Nyíregyháza ellen. Az is megállapítható, hogy az új edző sem tudta megállítani a csapat "szakadék felé tartó szekerét".

Raul Jiménez, a ZTE vezetőedzője: - Fel kell mérni a helyzet súlyosságát. Meg kell mutatni, mennyire vagyunk csapat. Mindenkinek egyet előbbre kell lépnie én továbbra is bízom a csapatban.

Halmai Gábor, a Jászberény vezetőedzője: - Mindkét csapatnak voltak jó periódusai. A hajrában egyértelműen jobbak voltunk.

Kámán Tamás, a ZTE csapatkapitánya: - Senki ne haragudjon rám, de nem tudok mit mondani.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK