2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A döntetlennek is örülni kell

2014. május 25. vasárnap, 08:26
Címkék:

ZTE FC - Kisvárda Master-Good 1-1 (0-0)

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1500 néző. Jv.: Erdős. Gólszerzők: Vittman (65. p.), illetve Fodor (90. p.).

ZTE: Kalmár - Preklet (Kocsis 17.p, Bíró 86. p.), Bogunovics, Kovács G., Hajdu - Simonfalvi, Sluka, Holdampf, Grbics, Frizoni (Babati 57. p.) – Vittman. Vezetőedző: Lendvai Miklós.

A mérkőzés előtt köszöntötték és adták át az aranyérmet a ZTE FC női csapatának, amely bajnok lettek az NB II Nyugati csoportjában. Egy búcsúzót is ünnepelt a klub és a publikum, Németh Ottó, a csapat technikai vezetője 23 év után búcsúzott a klubtól.

A mérkőzést aktívabban kezdte a ZTE, Kovács Gergő hazai oldalon kétszer is veszélyeztetett, de fejese és lövése egyaránt célt tévesztett. Simonfalvi is pontatlanul célzott. Ezután Kalmár ütközött csapattársával, Preklettel, s a ZTE védője súlyos sérülést (bordatörést) szenvedett. Leült a mérkőzés, a vendégek birtokolták valamelyest többet a labdát, eredmény nélkül. A félidő végén Bogunovics fejese csattant a kapufán, majd zárásként Sluka lőtt fölé. A második félidőben tovább csökkent az egyébként sem magas színvonal. Előbb Holdamp hibázott kecsegtető helyzetben, aztán a semmiből jött a ZTE gólja. A folytatásban viszont a kiesés ellen küzdő Kisvárda percei következtekt. Az NB II-ben bemutatkozó Kalmár többször védett bravúrral, egyszer azonban kapitulált, s így döntetlennel zárult a találkozó.

Alacsony színvonalú mérkőzésen a kiesés ellen küzdő vendégek motiváltabbak voltak a ZTE-nél. A hazai gól után kis szerencsével megnyerhették volna a találkozót. A mérkőzés bebizonyította, hogy a ZTE tavaszi játékoskerete az NB II-re is gyenge. A csapat eddig mindössze egy győzelmet szerzett a tavaszi idény során, ha nincs az őszi jó szereplés, bizony a kiesés ellen küzdött volna.

Értékelés:

Lendvai Miklós, a ZTE vezetőedzője: - Az eső félidőben valamelyest jobban játszottunk, mint ellenfelünk. Helyzeteink is voltak a mérkőzés elején. Szünet után a vezető gólunkat követően magunkra húztuk ellenfelünket. Az összkép alapján el kell mondjam, hogy a döntetlen igazságosnak mondható.

Révész Attila, a Kisvárda vezetőedzője: - Az első félidőben a hazai játszottak jobban. Szünet után átvettük a játékirányítását, s megérdemelten egyenlítettünk. Nagyobb koncentrációval a győzelmet is megszerezhettük volna.

Kalmár Adrián, a ZTE kapusa: - Első NB II-es mérkőzésemen nem védtem rosszul, bár nem szeretem magam teljesítményét értékelni. A kapott gólnál valakin megpattant a labda, ezért nem sikerült hárítanom. A csapat úgy érzem mindent megtett a sikerért, de a győzelem ismét elmaradt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK