2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A befejező 10 perc döntött

2016. március 20. vasárnap, 08:45
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - Marso Nyíregyháza 91- 67 (15-18, 24-13, 23-23, 29-13)

Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Boros, Kulcsár, Surányi. NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés.

ZTE: Kinney (6), Govens (30/12), Kerpel-Frónius (5/3), Mohácsi (18/12), Pantelics (11/6). Csere: Velkey (4), Fekete (5/3), Balmazovics (5/3), Czinger (4), Olasz, Gáll (3/3), Kis. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Nyíregyháza: Unruh (19/9), Bus, Ware (12), Miller (21/6) Krisztanovics (22/6). Csere: Nagy K. (2), Kósa, Szavics, Lajsz. Vezetőedző: Sitku Ernő.

A ZTE-ből ezúttal is hiányzott sérülés miatt Gáspár. A mérkőzésnek igazából nem volt tétje, a csapatok csak a győzelmeik számát szaporíthatták a középszakaszra. A ZTE harmadik helye az eredménytől függetlenül biztos volt, Nyíregyháza az alsóházban folytatja a középszakaszt.. A ZTE 8-2-re meglépett, de a vendégek gyorsan fordítottak. Az első tíz percben egyértelműen a szabolcsiak akarata érvényesült. Szigorított védekezésén a zalai csapat, de a külső dobásokkal továbbra is gondjai akadtak. A nagyszünetre a zalaiak hat pontos előnyt szereztek.

Fordulás után már tíz ponttal is vezetett a ZTE (46-36),de a nyírségiek röpke két perc alatt egyenlítettek (49-49). A befejező 10 perc elején még három percig tartotta magát a vendégcsapat. Az addig is parádézó Govens vezérletével azonban ismét tíz pont fölé nőtt az előny. S bár a fiatalok is játék lehetőséget kaptak Bencze Tamástól, a különbség nem csökkent.

A szívós ellenfélnek bizonyuló vendégeket az utolsó tíz percben kényszerítette térdre a ZTE. A zalaiak a várakozás felett szerepeltek az alapszakasz során, a 3. helyről várják a középszakaszt.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nehéz mérkőzésre számítottam, az is volt. A találkozót Govens extra teljesítménye döntötte el. A hajrában már egyértelművé vált sikerünk.

Sitku Ernő, a Nyíregyháza vezetőedzője: - Hosszú ideig sikerült kontrollálnunk a ZTE játékát. Hibáink után elkezdtünk kapkodni, ellenfelünk könyörtelenül kihasználta.

Velkey János, a ZTE játékosa: - A vendégek igazolták, hogy nem véletlenül győzték le a Paksot. Rendkívül szívós ellenfélnek bizonyultak, a hajrában vált biztossá sikerünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK