2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A 3. negyed hozta a fordulatot

2014. december 06. szombat, 09:08
Címkék:

MKB Euroleasing Vasas - ZTE NKK 51 -79 (22-12, 12-22, 4-21, 13-24)

NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Budapest, 100 néző. Jv.:

Vasas: Aho (7/6), Bajnóczi (9), Gundel-Takács , Cymmmer (13/6), Határ (10). Csere: Tóth T., Bagi, Farkas (7), Solymosi, Szalay, Müller. Vezetőedző: Krivacsevics Dragoljub.

ZTE: Nagy D. (15/3), Darida (1), Varga (10), Horváth Zs. Zele (17). Csere: Mackay (17/12), Makitalo, Szélesy (2), Velkey ( 17/15), Ambrus, Jurkó. Vezetőedző: Gáll Tamás.

A sereghajtó otthonában rendkívül gyengén kezdte a találkozót a ZTE. Az első percek "kosárcsendje" után a negyedikben még két ponttal vezettek a vendégek, a folytatásban azonban a center posztról eredményes Határ vezérletével könnyedén húztak el a fővárosiak. A negyed végére tíz pontos előnyre tettek szert. A második negyed elején Velkey 3 pontosaival visszajött a mérkőzésbe a ZTE, úgy nézett ki a vendégek rá találtak a helyes útra ( 17. p.: 26-32). A negyed hajrájára azonban ismét visszaesett a ZTE játéka. Eladott labdák, felesleges személyi hibák után döntetlennel zárult az első félidő.

A harmadik negyed elején tovább folytatódott a gyenge színvonalú játék. A vendégek négy percig nem találtak a gyűrűbe, igaz ellenfelük is csak 2 pontot szerzett. Zele két büntetője jelentette riadót a ZTE számára. A negyed hátra lévő perceiben a fővárosiak mindössze 2 pontot szereztek, a zalaiak huszonkettőt, ezzel el is dőlt a találkozó sorsa. A befejező tíz percben tovább növelte előnyét a vendégcsapat, és végül is magabiztosan hozta a kötelezőt.

Huszonöt percen át rendkívül gyengén játszó ZTE nagy hajrával biztosan nyert az utolsó helyezett fővárosiak ellen.

Értékelés:

Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon pontatlanul kezdtük a mérkőzést. A védekezés váltás után helyreállt a két csapat közötti tudásbeli különbség, és végül nagy különbséggel nyertünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK