2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zárult a tehetséggondozó projekt

2011. november 23. szerda, 13:11
Címkék:

Konferenciával zárult Zalaegerszegen a Zrínyi- gimnázium tehetséggondozó programja, mely közel 12 millió forint pályázati pénzből valósult meg. A rendezvényen Horváth Attila igazgató értékelte a diákok által elért sikereket és kérdéseket fogalmazott meg a folytatást illetően.

 

Napóra került az épület oldalára

A konferencia részeként mutatták be az iskola déli oldalát díszítő napórát, mely Szényi Zoltán művésztanár vezetésével készült.

A tehetséges fiatalokat Balaicz Zoltán alpolgármester köszöntötte, majd Szényi Zoltán nyugalmazott rajztanár a napóra készítés mozzanatait idézte fel, ötlettől a megvalósulásig. A tanév elején sok volt a napsütés, mely a pontos (helyi) idő skálájának elkészítését segítette. A 12 négyzetméteren elhelyezkedő látványos időmérőt, mely "csak a derű óráit számolja" ősi magyar motívum, a rakamazi lelet turul madara díszíti.

zrinyi-tehetseg 2

Napóra a falon

 

Horváth Attila büszkén sorolhatta azt a statisztikát, mely az elmúlt időszak tehetséggondozó programjának eredményeiről szól. Az iskola kiérdemelte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Bár országosan is élenjár az intézmény a tanulmányi versenyek és eredmények terén, az elmúlt tanévben tudták a legtöbb sikert felmutatni. Szinte minden tantárgyból értek el országos 1 - 3 helyezést (25 esetben), 4 - 10. helyen további 22 tanuló végzett. A pályázati támogatás legnagyobb részét, 5 millió forintot fordították foglalkozásokra, de vásároltak eszközöket, versenyeken vettek részt, szolgáltatásokat nyújtottak partner iskoláknak, illetve 16 pedagógus továbbképzésére is mód volt.

Az igazgató nem hallgatta el a csak részben, vagy egyáltalán nem megvalósult elemeket sem. A folytatást illetően pedig aggályokat fogalmazott meg, mivel az ígért támogatás jó ideje csak ígéret.

A konferencia végén mutatták be az iskolai tehetségeket felvillantó filmet, "És Te ki vagy?" címmel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK