2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Mentőállomás: szeptember végén átadják

2015. augusztus 24. hétfő, 11:14
Címkék:

A zalalövői mentőállomás egyike azon újonnan megépülő 22 létesítménynek az országban, melyek beruházása az Országos Mentőszolgálat az Európai Unió által támogatott TIOP projektjében valósul meg. A május elején megkezdett építkezés befejezési határideje szeptember 24-e, melyet követően várhatóan decemberben kezdheti meg működését a zalalövői mentőállomás.

 zalalovo mento1

Jó ütemben halad az építekezés Zalalövőn

Vigh László országgyűlési képviselő a helyszínen tájékoztatta minderről a sajtó munkatársait. Úgy vélekedett, hogy 33 település mintegy 10 ezer lakosát ellátó mentőállomás építése a tervek szerint halad. Méltatta a közel 11 millió forint költségvetésú építési beruházás jelentőségét, majd a kivitelezőtől arról érdeklődött, tudják-e tartani a határidőt.

Cseke Roland műszaki vezető a kérdésre válaszolva elmondta, a rövid határidővel vállalt kivitelezés eddig valóban az ütemterv szerint halad. Bíznak abban, hogy az időjárás továbbra is kegyes lesz hozzájuk, hiszen nagyon sok külső munka, amit közel egy hónap alatt kell elvégezniük. Emellett az épület belső szerelési munkálatain is folyamatosan dolgoznak, szem előtt tartva a befejezési határidőt, amit mindenképpen tartani szeretnének.

zalalovo mento2

Kalit Valéria, az építészeti alprojekt-menedzser szintén az országgyűlési képviselő kérdésére válaszolt. Elmondta, műszaki átadás átvételétnek folyamatát szeptember 24-én szeretnék megkezdeni, amit a használatba vételi engedélyezés eljárása követ. Mindez 15-15 napot vehet igénybe. Ezután a személyi feltételeket teremtik meg.

Pintér Antal, Zalalövő polgármestere arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az építkezés határidejének betartását segítendően a város költségvetésből építtetik meg a kerítést az udvar északi és nyugati oldalán. Mint mondta, a maguk részéről mindent megtesznek azért is, hogy a szükséges közművek (víz, szennyvíz, gáz, villany) bekötését mielőbb elvégezzék a szolgáltatók. Ha minden szerencsésen alakul, az év végén megkezdheti működését a zalalövői mentőállomás. 

zalalovo mento3

Az Országos Mentőszolgálat az épület átadásakor két új, teljesen felszerelt B típusú mentőgépkocsit bocsát rendelkezésre, valamint a megye részére egy mentőorvosi kocsit. A zalalövői mentőállomáson várhatóan 12–14 fő dolgozik majd, akik a két mentőautóval 24 illetve 12 órás szolgálatot látnak el.

A hálózatbővítés során az új állomások helyszíneinek kijelölésekor a legfontosabb szempont az optimális lefedettség elérése volt; a sürgősségi ellátás tekintetében hátrányosabb helyzetű, "fehér foltoknak" nevezett kistérségekben is biztosított legyen a gyors és szakszerű ellátás.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK