2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zalai önkéntesek és hivatásosok is segítenek a veszélyeztetett megyékben

2013. június 06. csütörtök, 17:22
Címkék:

A zalai katasztrófavédelmi szervezetek több mint 150 munkatársa már elindult a dunai árvíz miatt veszélyeztetett megyékbe a védekezési munkákra, és további több száz önkéntes és hivatásos is azonnal indítható és bevethető szükség esetén - közölte a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke csütörtöki zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.

Rigó Csaba megyei kormánymegbízott elmondta: délben a katasztrófavédelem munkatársai közül 121-en indultak el a dunai megyékbe, szerda óta a Zala Mentőcsoport 21 tagja Dunaszegen segédkezik a védekezésben, heten a Hunor és a Huszár Mentőszervezethez csatlakoztak, kedden pedig már öt hivatásos tisztet Budapestre irányítottak Zalából.

A zalai járási hivataloktól, a katasztrófavédelemtől, a rendőrségtől, a honvédségtől, a pénzügyőröktől, valamint a karitatív szervezetektől és a vízi közmű cégektől pedig mostantól naponta gyűjt adatokat a megyei védelmi bizottság a bevethető önkéntesek és hivatásosok létszámáról.

A csütörtöki adatok szerint a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon a szabadságról berendelt és szabadnapos állományból csaknem százan állnak készenlétben egy esetleges azonnali riasztás esetére. Hivatásos állományból és elítéltekből álló csoport indítható a Zalaegerszegi Büntetés-végrehajtási Intézetből is, a hat járásban működő védelmi bizottság pedig 150-160 önkéntest összesített.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársainak egy része már a Dunánál van. A zalai vízi közmű cégek ugyancsak folyamatosan kapcsolatot tartanak a megyei védelmi bizottsággal, ők szivattyúkat, járműveket ajánlottak fel.

Rigó Csaba elmondta: a Zalából önkéntesnek jelentkezők a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnál, az éjjel-nappal hívható 92/549-560-as számon jelezhetik szándékukat, ha munkájukkal segíteni szeretnének az árvíz miatt veszélyeztetett megyékben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK