2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zalaegerszeghez méltó városkép

2013. szeptember 13. péntek, 14:39
Címkék:

Befejeződött Zalaegerszegen a Batthyány Lajos utca nyugati járdaszakaszának térkő-burkolatos felújítása a Mindszenty József tértől a Budai Nagy Antal utcáig. Tavaly a Göcsej Múzeumhoz bevezető, a régi platánfát körbeölelő sétány újult meg, most pedig a múzeum és az ügyvédi kamara előtti teljes szakasz 7,3 millió forintos ráfordítással. Emellett elkészült a Kölcsey Ferenc utca északi szakaszának átépítése, ami 20 millió forintba került.

batthyany ut1

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere az átadási ünnepségen felidézte, hogy előbb önkormányzati majd magánberuházások zajlottak a Batthyány utcában, melynek köszönhetően "Zalaegerszeghez méltó városkép" kezdett kialakulni. "A város északi kapujának" felújítása a lerobbant épületek elbontásával folytatódott azzal a céllal, hogy a Batthyány és a Kölcsey utca találkozási pontjában lévő terület és kereszteződés is megszépüljön. Ezt a beruházást nem pályázatból, hanem a Deák Ferenc Városépítő program keretében valósították meg. A polgármester beszélt arról is, hogy a németországi Stadtwerke cégek mintájára olyan önkormányzati tulajdonú vállalatcsoport létrehozásában gondolkodnak, amely településüzemeltetési feladatokat lát el, és különféle szolgáltatásokat biztosít a város számára. E szándék szerint bízták meg az önkormányzati tulajdonú Zala-Depo Kft. a Kölcsey utca ezen szakaszának átépítésével. A cég kiváló munkát végzett, hangsúlyozta a polgármester.

batthyany ut2

A városkép rendezése a romos állapotban lévő saroképület helyreállítását is megkívánja. Erre a lehetőség adott, hiszen az önkormányzat megállapodott egy beruházóval, amely elvégzi a rekonstrukciót.

Balaicz Zoltán önkormányzati képviselő hozzászólásában visszaemlékezett arra, hogy a Batthyány és a Kölcsey utca találkozásában lévő telket 2007-ben vásárolta meg az önkormányzat. 2009-ben alakították ki a zúzalékos parkolót, és most a teljes területet, a járdát és az útburkolatot is rendbe tették.

A Zala-Depo Kft., valamint a Batthyány utcai járdaépítést végző Szakály Kft. ügyvezetői, Gecse László illetve Szakály Zoltán jelentették készre a beruházásokat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK