2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zalaegerszeg felirattal

2014. május 29. csütörtök, 16:58
Címkék:

A város címerével új Zalaegerszeg feliratú táblákat helyeztek el az utcaneveket tartalmazó információs táblákra a belvárosban.

ujtablak

Új információs táblák a belvárosban

Gyutai Csaba polgármester a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón elmondta, 2011-ben kezdték kihelyezni az utcatáblákat, melyek közül mostanra több elkopott, elhasználódott. Úgy döntöttek, pótlásukról gondoskodni kell, így megbíztak egy helyi céget, mely megtervezte az új arculatot. A korábbiakhoz képest jelentős változás, hogy új dízájn megkülönbözteti a szolgáltató intézményeket, például a postát fehér alapon fekete betűvel, míg az orvosi rendelőt lila alapon fehér betűvel és egészségügyre utaló logókkal jelöli. Az utcaneveknél megtartották a régi arculatot, azonban minden megújított információs tábla legfelső "sorába" kék alapon a város címerét ábrázoló Zalaegerszeg feliratú táblát helyeztek el.

A beruházásra 5,6 millió forintot fordítottak. A táblák cseréjét idén folytatják a peremkerületeken és a turisztikai létesítmények előtt. A városnak fontos a közterületek rendezettsége, amit jelez az is, hogy minden kihelyezendő tábla településképi véleményezési eljáráson esik át.

– A feladatra megbízható vállalkozást találtunk, ezért nem fordulhat elő, hogy a táblák megfakulnak a naptól, vagy ha megrongálják, nem tudjuk pótolni – jelezte a polgármester.

Cseke Tibor, a városüzemeltetési osztály vezetője azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy szépen illeszkednek az utcaképbe az új információs táblák, melyek segítségével könnyebben eligazodnak a városlakók valamint a városba látogatók.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK