2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Visszatért a zenélő óra

2015. május 11. hétfő, 19:25
Címkék:

Újra "hallani majd hírét Zalaegerszegnek", hiszen hétfőn visszaállították a városháza előtti térre a zenélő órát. Az óra a belváros rekonstrukció részeként – bár pályázati forráson kívüli összegből – került megújításra, a legfontosabb munkák egy pécsi műhelyben készültek.

zenelo-ora 2

Új, a kor színvonalának megfelelő óraszerkezetet, gyermekrajzok ihlette, tűzzománc számlapot kapott a város egyik szimbólumaként számon tartott köztéri objektum. A jövőben nemcsak a "Hallottad-e hírét Zalaegerszegnek?" című népdalt játssza majd, hanem igazodik az év fontosabb ünnepeihez is. Az adventi időszakban a "Kis karácsony, nagy karácsony" dallamát, március 15-én a "Kossuth Lajos azt üzente" kezdetű nóta zenéjét, szeptemberben pedig a "Szép Zalában születtem" című népdalt hallhatják majd a járókelők.

.

zenelo-ora 1

Az új számlap megtervezésében a város diákjai vettek részt. A tavalyi Egerszeg Fesztiválon választotta ki ugyanis a zsűri azokat a rajzokat, melyek a tűzzománc számlapot díszítik. A kivitelezést Nagy Szilvia, az Ady-iskola művésztanára végezte.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK