2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Vigh László: Hamis állítások

2016. március 19. szombat, 10:24
Címkék:

Elsőként az Origó, majd több internetes újság is foglalkozott Vigh László országgyűlési képviselő felsőrajki földvásárlásáról, mely szerint három hektár földet ötezer forintért vett meg a helyi önkormányzattól.

Az írásokra reagálva sajtótájékoztatóján közölte: valós tények és adatok ismerete nélkül a megjelent sajtóanyag személyének és családjának a lejáratására irányult. Elmondta: az eljárás tárgyát képező ingatlan a család tulajdonát képezte, ehhez a rendszerváltást követő földkiadási eljárás eredményeként jutott hozzá. Az ingatlan - a szervezett kommunális szemétszállítási szolgáltatás Felsőrajkra történő bevezetését megelőzően – a település hulladékának elhelyezésére szolgált. Polgármesterként gondoskodnia kellett arról, hogy a terület rekultivációja mihamarabb megtörténjen, ezért a saját tulajdonát képező ingatlant jelképes 100 forintos vételár ellenében felajánlott a település részére, mivel csak önkormányzati tulajdonban lévő területen lehetett biztosítani a rekultivációt. Mindez 11 évvel ezelőtt történt. Csak a település és az ott lakók érdekeit vette figyelembe, mondta a politikus a sajtótájékoztatón.

Vigh László hangsúlyozta: hamis az az állítás, mely szerint jogosulatlanul felhasznált közpénzről, vagy zsebre tett uniós forrásról lenne szó az eljárásban. Az érintett ingatlan nyilvántartási bejegyzési eljárása nem zárult le, nem képezi a képviselő tulajdonát, változatlanul önkormányzati tulajdonban van. Beszámolt arról, hogy az ingatlanüggyel foglalkozó írások után úgy döntött nem tart igényt az ingatlanra, az adás-vételi szerződésben foglaltaktól eláll. Erről tájékoztatta Felsőrajk polgármesterét és jegyzőjét, elhatározását írásban is rögzítette. A terület egyébként forgalomképtelen, meddő, sem építeni rá, sem felszántani nem lehet, még fákat sem lehet ott ültetni. Az önkormányzat gesztust akart gyakorolni feléje azzal, hogy az egykor a család tulajdonában lévő területet, visszaadja.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK