2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Véradás a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon

2012. február 08. szerda, 17:40
Címkék:

Országos Rendőrségi Véradónappal emlékeznek meg a rendvédelmisek 2010 óta minden év február 11-én Borbély Zoltán posztumusz hadnagyra és minden hősi halott rendőrre. E szomorú apropóból, de nemes cél érdekében Zala megyében mind a négy rendőrkapitányság véradást szervezett. Lentiben már korábban, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon február 8-án nyújtották karjukat és adtak vért a Rendőrség munkatársai – közölte sajtóközelményben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

veradas rendorok

 

Véradás a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon

 

A Nagykanizsai Rendőrkapitányságon február 9-én 10,00 órától 15,00 óráig, Keszthelyen február 13-án 13,00 órától 16,00 óráig a városi kórház vérellátó állomásán várják nemcsak a rendvédelmiseket, hanem mindazon véradókat, akik szolidaritást vállalnak embertársaik egészségének, életének megmentéséért.

 

veradas rendorok1 veradas ampullak 

Húszan adtak vért, mely hatvan emberélet megmentésére elegendő

 

Háttérinformáció:

Borbély Zoltán posztumusz hadnagy Esztergom-kertvárosban eredetileg egy családi veszekedéshez ment ki járőrtársával. A férfi, aki miatt kihívták őket, az ajtóra feszített szúnyoghálón keresztül lelőtte. Emlékére először 2010-ben rendezett országos véradó napot a Rendőrség, mellyel nem csak Borbély Zoltánnak, hanem a többi, szolgálat közben hősi halált halt rendőrre is emlékeznek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Vöröskereszt 2009. május 09-én, Esztergomban megrendezett Közbiztonsági hétvégén írt alá együttműködési megállapodást, melynek értelmében minden év február 11-e az Országos Rendőrségi Véradónap dátuma.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK