2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Városstratégiai kérdések a közgyűlés előtt

2013. április 15. hétfő, 18:34
Címkék:

A zalaegerszegi közgyűlés zárt ülésen döntött arról, hogy a város posztumusz díszpolgári címét az idei évben Závodszky István, a Nemzetőrség egykori zalai parancsnoka kapja, míg a Pro Urbe díjat Vajda Lászlóné a Zrínyi gimnázium nyugalmazott tanára és Bita József, a ZTE volt labdarúgója veheti át a májusi ünnepi közgyűlésen - tájékoztatta a sajtó képviselőit a testületi ülést követően Gyutai Csaba.

Kitüntetésekről is döntöttek

A polgármester városstratégiai szempontból három témát emelt ki: a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ nyertes felsőoktatási pályázatát, a város-rehabilitációs projektet, és a közlekedési rendszer fejlesztéséről szóló pályázatot. Ez utóbbinál jelezte: az intermodális csomópont pályázat összköltsége mintegy 342 millió forint, az előváros rendszerek vizsgálatára 261 millió forint, támogatást nyert a város. Elmondta még: a Kosztolányi téri óvoda felújítására, a Városi Sportcsarnokban nagy műfüves pályára, illetve Botfán egy kisebb méretűre is pályázatot nyújtott be az önkormányzat.

Támogatta a közgyűlés dr. Farkas Tibor alezredes zalaegerszegi rendőrkapitányi kinevezését, és azt a telek-átalakítást, a Fenyő utca bővítésével, amellyel a volt ALUGÉP telephely, az ott működő, többségében gépipari cégek könnyebben megközelíthetőek lesznek.

Balaicz Zoltán alpolgármester kiemelte: több intézmény alapító okiratát hagyták jóvá, és elfogadták a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal kötendő használati és vagyonkezelési szerződést.

Dr. Kovács Gábor jegyző elmondta: elfogadták a közösségi együttélés szabályairól, valamint a közterületek használatáról szóló rendeleteket. A közgyűlés rendeletet alkotott továbbá a településképi bejelentési eljárás lefolytatásáról.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK