2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Válaszok az épülő gokartpálya kapcsán

2012. augusztus 16. csütörtök, 12:23
Címkék:

Sokakban ébreszt kételyeket a Keszthely határában épülő új gokartpálya. A lakossági szóbeszéddel ellentétben a keszthelyi önkormányzatnak se hatásköre, se illetékessége nincs eljárni a pálya építésével kapcsolatban – ezt sajtótájékoztatón mondta el Ruzsics Ferenc polgármester és dr. Markó Péter jegyző.

A Keszthelyről Hévízre vezető út mentén már láthatók a pálya kialakításának munkálatai. Ruzsics Ferenc elmondta: a mezőgazdasági rendeltetésű területen egyedüli eljáró és engedélyező hatóság a Zala Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága. A pálya építése nem engedélyköteles, így a létesítésével kapcsolatban sem bejelentéssel élni, sem engedélyért folyamodni nem szükséges a keszthelyi polgármesteri hivatalnál. Hozzátette: az ingatlan magánterület, nem városi tulajdon. Az önkormányzatnak a terület tulajdonosáról van, de a vállalkozó személyéről nincs tudomása.

A polgármester cáfolta azon híreszteléseket is, hogy természetvédelmi körzetről lenne szó. Kiemelte: a terület nem Natura 2000 terület, nem láp, és sem országos, sem helyi védettség alatt nem áll; a földhivatali nyilvántartás szerint rét besorolású ingatlan.

Dr. Markó Péter jegyző megerősítette, hogy a hivatalnak sem jogosultsága, sem lehetősége nincs eljárni az építés ügyében, illetve hogy a gokartpálya megépítése és üzemeltetése nem engedélyköteles.

A várhatóan jelentős zajártalomtól tartanak – a lakosság mellett – a közelben található Club Dobogómajor üzemeltetői is. A sajtótájékoztatón megjelenő Dr. Koltai Péter, az Abbázia Aparman Nyrt. igazgatósági tagja megdöbbenését fejezte ki, hogy üdülőterület közelében épülhet ilyen létesítmény. Elmondta: vendégeik nyugodt pihenését félti a leendő gokartpályától.

Keszthely városa is fontosnak tartja a lakók és turisták nyugalmának biztosítását és a pihenéshez való jogot, ezért 2009-ben a képviselőtestület környezetvédelmi rendeletben szabályozta, hogy belterületen bizonyos pihenőidőszakokban ne lehessen olyan, nagy zajjal járó tevékenységet végezni, mely zavarhat másokat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK