2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Ünnepség a szociális munka napján

2013. november 15. péntek, 07:49
Címkék:

A szociális munka napja alkalmából szakmai nappal egybekötött ünnepséggel köszöntötték a Zala megyei szociális ágazat dolgozóit a megyeházán. A rendezvényen dr. Oláh Miklós, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kommunikációs főreferense ismertette azokat a törekvéseket, melyeket az Szociális Család és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság tett eddig a szakmáért, munkatársakért.

Segítségnyújtás az elesetteknek

Vigh László, országgyűlési képviselő is köszöntötte ágazatban dolgozókat, kitartást, hitet kívánt további munkájukhoz. Rigó Csaba, Zala megyei kormánymegbízott a segítségnyújtás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Boáné Pintér Erzsébet, Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője előadásában hangsúlyozta, az átmeneti vagy tartós nevelésbe vett gyermek joga, hogy életkorához, egészségi állapotához, fejlettségéhez, valamint egyéb szükségleteihez igazodóan támogatást kapjon gondozójától, törvényes képviselőjétől a családi környezetébe való visszatéréséhez, személyes kapcsolatai ápolásához. Ehhez a célhoz rendelve dolgoztak ki pályázati programot, ami az ünnepség szakmai részében részletesen ismertettek.

Dr. Kapócs Gábor, a szentgotthárdi Pszichiátriai Betegek Otthonának igazgatója a "Krónikus pszichiátriai betegek az egészségügy és a szociális ellátórendszerben: kényszerek, lehetőségek és korlátok" című prezentációjában a pszichiátriai betegellátás helyzetének javítására mutatott be megoldási javaslatokat.

Virt Gyuláné, a magyarszerdahelyi Zala Megyei Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthonának igazgatója Otthon-e a lakóotthon? – kérdést tette fel abban az előadásban, mely az intézményes lakóotthonok és a támogatott lakhatás előnyeit és buktatóit ismertette.

Dr. Halász Gabriella, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója zárásképpen büféfogadásra invitált, melyen a megyei szociális intézményekben készült süteményekkel kínálták a vendégeket. A konferencián a zalaszentgróti Koncz Dezső Óvoda, Általános Iskola, Diákotthon, Különleges Gyermekotthon és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola diákjai interaktív jelbeszédes zenés előadást adtak elő.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK