2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Újabb társadalmi szerződés és békemenet

2014. március 11. kedd, 07:51
Címkék:

Megítélésük szerint csak a Fidesz–KDNP kormánynak van programja, amit mindenképp érdemes folytatni természetesen a hibák kijavításával – hangsúlyozta Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke a szervezet országjáró körútja alkalmából tartott zalaegerszegi sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett arra, a Gyurcsány–Bajnai kormány nemcsak csődhelyzetbe vitte az országot, hanem lelkileg is összetörte többek között a devizahitel csapdájával. A CÖF éppen ezért a Fidesz kormányzás folytatását tartja kívánatosnak. Beszélt arról, hogy a 2010-ben átadott társadalmi szerződésben foglaltak 80-85 százalékban megvalósultak, ez jelzi, hogy a kormány komolyan vette a civilek kéréseit. Most újabb nemzeti társadalmi szerződésen dolgoznak; a 120 állomásból álló, határon túli településeket érintő akciójuk során civil szervezetek véleményeit, a kormányzással kapcsolatos elvárásait gyűjtik össze, amit a jövő kormányának adnak át. Az új társadalmi szerződés egyik eleme lesz a március 29-i békemenet, amikor az emberek ismét kiállhatnak a nemzet érdekei, az ország szuverenitása és a jó kormányzás mellett.

Léránt Károly, a helyi CÖF-klub vezetője a részletekről elmondta, a mindenidők legnagyobb békementére Zalaegerszegről öt busszal utaznak, ami már megtelt.

Vigh László, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje bejelentette, hogy lobbizásuknak köszönhetően a kormány újabb négyszáz millió forintot biztosít a zalaegerszegi megyei kórház új szívcentrumának létesítéséhez. Így az építkezés költségeire 3,4 milliárd forint jut az egyébként 4,6 milliárd forintba kerülő beruházásban.

A sajtótájékoztató után a CÖF fórumot tartott a városi hangverseny- és kiállítóteremben, melyen részt vett Bayer Zsolt újságíró, publicista.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK