2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Új közbeszerzési eljárás indul a zalai szívcentrum kialakítására

2013. június 19. szerda, 14:55
Címkék:

korábbi tervekhez képest kevesebb műszaki tartalommal hirdetnek új közbeszerzési eljárást a Zala Megyei Kórházban a kardiológiai és szívsebészeti centrum csaknem 4,8 milliárd forintos megépítésére - tájékoztatta a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) az MTI-t.

A közlemény szerint az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat vissza nem térítendő támogatásából finanszírozott fejlesztés új közbeszerzési eljárását a következő hetekben bonyolítják le. A fejlesztéshez korábban 10 százalékos önrészt biztosított a Zala Megyei Önkormányzat.

Az eredményhirdetést követően a befejezési határidő a tervek szerint 2014 októbere. Addig a gyógyító munka mellett folynak majd a rekonstrukciós munkálatok.

A beruházás legfontosabb eleme a kardiológiai és szívsebészeti centrum kialakítása. Megszűnhet a korszerűtlen, több telephelyes, pavilonrendszerű kórházi struktúra is. Korszerűsítik és bővítik a diagnosztikai eszközöket, például új CT-berendezést vásárolnak. Fejlesztik a központi műtők és az intenzív osztály eszközeit. A központi sterilizálót az új kardiológiai épületben, a központi műtőblokkhoz közvetlenül kapcsolódóan helyezik el.

Az új centrum kialakítása és fejlesztése azért is nagy jelentőségű, mert súlyponti kórházként az intézmény régiós szinten is ellátja a kardiovaszkuláris betegeket - olvasható a közleményben.

A zalaegerszegi kórház fejlesztését a korábbi fenntartó, a Zala Megyei Önkormányzat indította el, 2011 októberében bejelentve a csaknem 4,8 milliárd forintos európai uniós támogatás elnyerését.

A 15 ezer négyzetméteres beruházás az akkori tervek szerint idén májusra készült volna el, de áprilisban Limbach Viktor, a GYEMSZI referense a Zala Megyei Közgyűlés ülésén elmondta: 750 millió forintos forráshiány hátráltatja a fejlesztést, ami "kormányzati beavatkozást igényel".

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK