2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Új kormányablakot avattak Lentiben

2014. március 13. csütörtök, 18:24
Címkék:

Megfelelve az országosan meghatározott, egységes arculati elem-felhasználás kritériumrendszerének, a régió és a kistérség elvárásainak, a 21. század követelményének, továbbá a kiemelt informatikai igényének Lenti Város Önkormányzatának Zrínyi utcai épületében március közepén avatták föl a hét ügyfélpulttal rendelkező kormányablakot.

lenti korm ablak netMindig legyen első az állampolgár!

Dr. Deák Rita miniszteri biztos - aki másféléve kapott felkérést a kormányablakokkal kapcsolatos feladatok koordinálására, a területi közigazgatás átalakítására - ünnepi beszédében kiemelte: a jó állam megteremtése újfajta gondolkodást kívánt meg, hogy az állampolgárok mielőbb érezhessék az attitűdváltást. Mostantól már nem kell tévelyegni a szak –és közigazgatási szervek ügyfélszolgálatainak útvesztőiben, mert az empatikus kormányablak ügyintézői gyorsan és hatékonyan segítenek Lentiben is. A gyomorszorító ügyintézés helyett egységes színvonalú, gyors, ügyfélbarát hálózat kialakításán fáradoznak az ország mintegy 300 helyszínén. Magyarországon több mint 3000 munkaállomás kiépítését tervezik az év végéig mintegy 30 milliárd forint felhasználásával.

Lenti város további terveinek sikeres megvalósításához erőt és kitartást kívánva Vigh László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: le a kalappal a helyiek előtt, mert ismét a győzelemre, a sikerekre, a folyamatos fejlődésre szavaztak.

Rigó Csaba kormánymegbízott aláhúzta, a kormányablak avatás Zalaegerszegen március 21-én folytatódik és év végéig még öt megyei helyszínen adnak majd át olyan ügyfélbarát irodákat, ahol az állampolgárok gyors és precíz kiszolgálása a cél. Lenti ismét gyarapodott egy szép, párját ritkító intézménnyel, ahol nagy szakértelemmel, empátiával rendelkező ügyintézők kedvesen segítenek mintegy negyedezer, az államigazgatással kapcsolatos ügytípus szolgálatkész intézésében. A Lentiben élők ráadásul ugyanazt a minőséget kapják meg, mint a megyeszékhelyen, vagy a fővárosban.

Horváth László polgármester köszöntőjében rávilágított: a hivatal 3 évvel ezelőtti felújításakor még nem gondolták, hogy a korábbi, földszinti okmányiroda helyén mostanra egy kulturált belső térrel rendelkező, szép környezetű ügyfélfogadó rendszer fog kiépülni. Partneri együttműködéssel, rugalmassággal, találékonysággal sikerült kialakítani a helyet, ahol egyszerűen, hatékonyan, szakmai kompetenciával, az emberek elvárásaira figyelve intézik az ügyeket reggeltől estig.

Az avató szalag ünnepélyes átvágása után Köbli Tamás plébános a hála, a hűség és a keresztény magatartás gondolatkörére fókuszálva elmondta: az ide betérők bátorságot, nagylelkűséget, megértést és segítséget várnak. Az épületet megszentelve az Úristen áldását kérte az ötletadókra, a megvalósításban résztvevőkre, a munkatársakra és az ide ügyfélként betérőkre is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK