2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Új helyet kap a "Miasszonyunk” Időskorúak Otthona

2014. június 29. vasárnap, 16:55
Címkék:

Három megállapodás aláírására került sor az elmúlt héten a polgármesteri hivatalban. Ennek értelmében a "Miasszonyunk" Időskorúak Otthona – melyet 1993-ban a Notre Dame Női Kanonok és Tanítórend hozott létre saját idős beteg rendtagjai ellátása céljából - a volt Pais-iskola épületébe költözik.

notre 1

Aláírták a szerződéseket

Az intézmény 34 férőhelyes, a gondozottak több mint 70 százaléka önellátásra képtelen, teljes ellátást igénylő idős, demens hölgy. Zala megye elöregedése, a folyamatosan 50 fő körüli várakozói létszám a szolgáltatás fennmaradását indokolta, ezért az intézmény vezetése új fenntartót keresett és a város vezetéséhez fordult, hogy a további működéshez segítséget kérjen. Új fenntartóként a KOSZISZ (Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet) vállalta, hogy átveszi az intézményt, és továbbra is a korábban kialakított szellemiséggel egyházi intézményként működteti, és fenntartóként támogatja az intézmény tevékenységi körének későbbi bővítését, kiemelten a hospice ellátó funkció bevezetésére. A város tulajdonában lévő ingatlanok közül idősellátás céljára a Pais iskola épületét tartották alkalmasnak. A volt iskola épületében első ütemben a tartós bentlakást biztosító idősek otthona kerül kialakításra 50 férőhellyel, második ütemben tervezetten további 10 fő számára idősellátást, 20 férőhelyen pedig hospice ellátást biztosítana az intézmény.

A sajtótájékoztatón a részletekről Gyutai Csaba polgármester, Francoise nővér, a Notre Dame Rend magyarországi képviselője és Juhász Imre atya, a KOSZISZ igazgatója beszélt és látta el kézjegyével az idősotthonról szóló szerződéseket.

notre 2

Elhangzott, a város részéről jó döntés született, hiszen a zalaegerszegi idősellátás férőhelyszáma emelkedik. Az önkormányzat fontosnak tartja a megfelelő színvonalú ellátást, idős emberekkel való törődést. A város 50 évre terjedő időtartamra használati díj ellenében a KOSZISZ számára használatba adja. Az új helyszínen történő intézménykialakításhoz a város önkormányzata és a rend is 60-60 millió forinttal járul hozzá. A tervek szerint még ebben az évben lebonyolításra kerül a közbeszerzési eljárás, majd a beruházás, jövő év január elsejével indul. A kivitelezési munkák 2015 augusztus végére fejeződnek be. Az emelet kialakításához és az eredeti műszaki tartalom megvalósításához további források bevonása szükséges.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK